Straffedrama da North London derby endte uavgjort

137
Bilde: Кирилл Венедиктов, Wikimedia.

(Tottenham – Arsenal 1-1) Mens Harry Kane scoret på et feilaktig idømt straffespark, reddet Hugo Lloris mot Pierre-Emerick Aubameyangs straffespark i det siste ordinære minuttet. De to stjernespillerne sikret Tottenham ett poeng mot erkerivalene.

Det var Arsenal som hadde kampens første mulighet etter kun to minutter. Ballen fra Alex Iwobi spratt via en Tottenham-spiller til en umarkert Alexandre Lacazette i boksen. Franskmannen traff ikke ballen fullt og ballen rullet et godt stykke forbi lengste hjørne.

Deretter var kampen jevn. Tottenham prøvde å kontrollere midtbanen, mens Arsenal presset høyt i omgangens første halvdel og satset på kjappe overganger etter ballgevinster.

Ramsey sendte Arsenal i ledelsen

En overgang førte også til kampens første mål. Davinson Sanchez misset på å bryte en klarering som i stedet havnet hos Lacazette. Franskmannen sentret til Aaron Ramsey som startet i egen banehalvdel, løp mot målet, rundet Hugo Lloris og scoret.

Etter scoringen hadde Tottenham ballen mest, men slet med å skape sjanser. Utenom en offside-scoring av Harry Kane etter et frispark skapte hjemmelaget lite.  Tottenham var ofte for upresise og kom kun til noen ganske ufarlige avslutninger. Arsenal forsvarte seg smart og ventet på anledninger til å kontre.

Fire minutter før pausen hadde Arsenal sin tredje mulighet, på nytt etter en overgang. Iwobi siktet mot øverste hjørne, men Lloris reddet.

To minutter senere reddet Bernd Leno Arsenal. Etter Kanes fine pasning reddet tyskeren mot Christian Eriksens skudd fra kort hold. Returen havnet hos Moussa Sissoko, men Leno vartet opp med en meget sterk redning.

Også etter pausen hadde Arsenal den første muligheten. Nacho Monreal overlappet på venstre side og la ballen i boksen. Lacazette var umarkert, men franskmannens dårlige avslutning havnet langt unna målet.

På den andre siden havnet ballen et par minutter senere hos Toby Alderweireld etter et frispark. Forsvarsspillerens forsøk gikk i nettveggen.

Utenom det skapte Tottenham lite. Hjemmelaget slet med å få struktur og orden i oppbyggingsspillet sitt. Arsenal så ut til å ha god kontroll.

To straffer og utvisning

Det var nesten utelukkende etter dødballer at Tottenham var farlige. Et nytt frispark seilet mot Kane som stod i offside og ble dyttet over ende av Shkrodan Mustafi. Dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket. Kane var trygg fra elleve meter et drøyt kvarter før slutt.

Etter utligningen gikk begge lag for tre poeng, uten å skape muligheter. Likevel hadde Arsenal kjempemuligheten til å avgjøre kampen. Sanchez felte Pierre-Emerick Aubameyang og Arswnal fikk tildelt et tvilsomt straffespark. Spissen tok straffen selv, men klarte ikke å overvinne Lloris.

Helt på tampen av kampen mistet Arsenal Lucas Torreira. Midtbanespilleren taklet Danny Rose og fikk direkte rødt.

Med 61 poeng ligger Tottenham på tredjeplassen. Avstanden til Arsenal på plassen bak er fortsatt fire poeng. Arsenal kan bli forbigått av Manchester United om laget til Ole Gunnar Solskjær vinner mot Southampton. Chelsea har to kamper mindre spilt og ligger seks poeng bak Arsenal.