Halle forverret Uerdingen-krisen

109

(Halle – Uerdingen 4-0) Både Hallescher FC og KFC Uerdingen var inne i en tung periode før fredagens kamp. Halle hadde ikke scoret de siste fire kampene, mens Uerdingen ikke hadde vunnet på seks kamper. Halle meldte seg tilbake i opprykksstriden, mens Uerdingens krise fortsetter.

Etter kun sju minutter fikk hjemmelaget tildelt et tvilsomt straffespark etter Braydon Manu gikk i bakken. Bentley Bahn scoret fra straffemerket.

Kun fem minutter senere økte Halle ledelsen. Adam Matuszczyk mistet ballen i egen halvdel mot Toni Lindenhahn. Sistnevnte spilte på tvers til Mathias Fetsch som gjorde ingen feil alene med keeperen.

Deretter var vertene fortsatt best. Uerdingen slurvet i oppbyggingen og klarte ikke å skape sjanser.

Etter litt over en halvtime scoret Fetsch sitt andre for dagen. Bahn spilte en god pasning på spissen som utnyttet det store rommet han fikk av Uerdingens forsvar.

Uerdingen hadde sin eneste farlige avslutning et drøyt kvarter etter pausen da Kai Eisele reddet Stefan Aigners langskudd.

Utenom det var det kun Halle som skapte muligheter. Et kvarter før slutt ble Pascal Sohm felt av Dennis Chessa i boksen og Halle fikk et nytt straffespark. På nytt var Bahn trygg fra krittmerket.

Etter seieren ligger Halle foreløpig på tredjeplassen med 45 poeng. Avstanden til Uerdingen på femteplassen er seks poeng.