Ett mål for lite: Cottbus rykket ned fra 3. Liga

155

Sportfreunde Lotte og Energie Cottbus har rykket ned fra 3. Liga. Cottbus havnet rett bak Eintracht Braunschweig på grunn av målforskjellen som er ett mål dårligere. I tillegg til Braunschweig har også Jena og Großaspach berget plassen.

Eintracht Braunschweig – Energie Cottbus 1-1

På grunn av de andre resultatene utviklet kampen mellom Braunschweig og Cottbus seg til en ekte nedrykksfinale: Cottbus måtte vinne for å berge plassen og sende Braunschweig ned. Braunschweig trengte ett poeng for å sikre plassen.

Kampen var preget av høy intensitet, men få målsjanser. Etter en halvtime fikk Braunschweig tildelt et tvilsomt straffespark for hands. Marc Pfitzner scoret fra krittmerket.

Ti minutter etter pausen fikk også Cottbus tildelt et straffespark for hands som Fabio Viteretti konverterte. Cottbus trengte dermed kun ett mål for å berge plassen og sende Braunschweig ned. Vertene var dog flinke til å holde bortelaget unna egen sekstenmeter.

Mot slutten av kampen ble det hektisk på banen. Cottbus-spilleren José-Junior Matuwila fikk sitt andre gule kort fem minutter før slutt og på overtid ble Braunschweigs Christoph Menz utvist. På tampen hadde Cottbus en stor mulighet til å score målet de trengte, men fikk ikke ballen over målstreken. Cottbus rykket dermed ned på grunn av målforskjellen, mens Braunschweig berget plassen.

FC Carl Zeiss Jena – TSV 1860 München 4-0

Jena trengte en seier for å berge plassen i 3. Liga og laget leverte. Allerede etter et drøyt kvarter hadde spillerne beroliget supporternes nerver. Etter et selvmål av Kristian Böhnlein og Felix Brügmanns scoring ledet vertene 2-0. 1860 kom kun til én stor mulighet, ellers hadde Jena kontroll, selv om hjemmelaget skapte lite etter den andre scoringen.

Etter halvspilt andre omgang avgjorde Maximilian Wolfram kampen for godt i løpet av to minutter. Et frispark og et plassert skudd fra utenfor boksen av midtbanespilleren sendte Jena 4-0 i føringen. Dermed berget klubben plassen.

Fortuna Köln – SG Sonnenhof Großaspach 0-2

Akkurat som Jena trengte Großaspach tre poeng mot nedrykksklare Fortuna Köln for å berge plassen. I en kamp der begge lag var offensive, gjorde Köln det vanskelig for gjestene og traff stolpen etter seks minutter. Likevel hadde bortelaget de største mulighetene. Etter litt over en halvtime skrudde Dominik Pelivan et frispark i krysset.

Etter en time avgjorde et nytt frispark av Pelivan kampen. Midtbanespillerens innlegg ble til slutt styrt i eget mål av Joel Abu Hanna. Deretter spilte Großaspach smart, lot ikke Köln komme til sjanser og sikret plassen i 3. Liga.

Sportfreunde Lotte – Würzburger Kickers 1-2

Lotte, derimot, har rykket ned. Vertene trengte tre poeng mot Würzburg og måtte håpe på at både Großaspach og Jena skulle tape sine kamper. Selv om Würzburg var best, sendte Jaroslaw Lindner Lotte i ledelsen i første omgang.

Fem minutter etter pausen utlignet Fabio Kaufmann. Til tross for de andre resultatene kjempet Lotte deretter om tre poeng. Det var Würzburgs Patrick Breitkreuz som avgjorde kampen til fordel for gjestene.

Karlsruher SC – Hallescher FC 2-3

Opprykksklare Karlsruhe tapte sin siste kamp for sesongen. I en sjansefattig første omgang hadde vertene et lite overtak. Fem minutter før pausen tok Halle ledelsen ved Pascal Sohm. Anton Fink utlignet fra krittmerket på overtid.

Kampen fortsatte å være sjansefattig i andre omgang, og det skjedde lite fram til Braydon Manu scoret Halles andre mål for dagen tjue minutter før slutt. Maximilian Pronichev scoret 1-3-målet ti minutter senere. Marvin Wanitzeks scoring to minutter før slutt var ikke nok til å sikre Karlsruhe poeng.

VfL Osnabrück – SpVgg Unterhaching 1-4

I likhet med Karlsruhe tapte også den andre opprykksklare klubben, VfL Osnabrück, sin siste kamp. Unterhaching hadde flest muligheter i de første 45 minuttene. Stefan Schimmer, Maximilian Krauß og Christoph Greger sørget for bortelagets 3-0-ledelse til pausen.

Fire minutter etter hvilen scoret Schimmer sitt andre mål for dagen. Benjamin Girth svarte tre minutter senere. Kampen var deretter jevn, uten at det kom til flere scoringer.

FSV Zwickau – Preußen Münster 2-0

Kampen var jevn i første omgang. Begge lag skapte noen store målsjanser, men begge lag manglet også effektivitet. Kampen var likevel underholdende.

I andre omgang hadde Zwickau et overtak. Ronny König belønnet hjemmelaget et drøyt kvarter før slutt. Kevin Hoffmann avgjorde kampen på overtid.

1. FC Kaiserslautern – SV Meppen 4-2

Særlig før pausen var kampen mellom Kaiserslautern og Meppen underholdende: Alle seks mål ble scoret i første omgang. Christian Kühlwetters tidlige mål utlignet Nick Proschwitz få minutter senere. På nytt Kühlwetter, Christop Hemlein og Carlo Sickinger sendte vertene tre mål i føringen. Meppens Steffen Puttkammer scoret kampens siste mål.

Etter pausen endret kampbildet seg. Ballen var oftest på midten og ingen av lagene spilte særlig offensivt. Dermed ble det ingen flere scoringer.

KFC Uerdingen 05 – SV Wehen Wiesbaden 2-3

Wehen tok ledelsen ved Agyemang Diawusie etter kun fem minutter. Johannes Dörfler utlignet, men Manuel Schäfflers straffespark etter et kvarter sendte gjestene tilbake i føringen. Deretter hadde begge lag noen sjanser, men uten å score flere mål før pausen.

Til tross for at særlig Uerdingen kom til en del gode muligheter etter hvilen, tok det 25 minutter før Osayamen Osawe kunne juble for utligningen. Selv om Uerdingen var best, var Wehen effektive: Daniel Kyereh sikret borteseieren tolv minutter før slutt.

VfR Aalen – Hansa Rostock 1-1

Nedrykksklare Aalen avsluttet oppholdet i 3. Liga med ett poeng. I første omgang skjedde det lite. Rostock hadde omgangens eneste store sjanse.

Heller ikke i andre omgang skapte lagene mange muligheter. Et kvarter før slutt sendte Kai Bülow Rostock i føringen. Petar Sliskovic utlignet sju minutter senere.