Odd på førsteplassen etter borteseier på Åråsen

192
Steffen Hagen Bilde: Kjetil Ree, Wikimedia.

(Lillestrøm – Odd 0-3) To kjappe scoringer i hver av omgangene sendte Odd mot seieren mot Lillestrøm. Klubben fra Skien ligger dermed på tabelltoppen.

Odds første angrep etter litt over ett minutt havnet til slutt i mål. Torgeir Børven spilte en sterk pasning mot Vebjørn Hoff. Sistnevnte ble felt av Josef Baccay. Tore Hansen pekte på krittmerket. Fra elleve meter var Marko Maric sjanseløs mot Børven.

To minutter senere var Lillestrøm nære en utligning. Etter et frispark avsluttet Thomas Lehne Olsen med et brassespark. Sondre Rossbach reddet skuddet.

Kort tid senere var Rossbach sjanseløs mot Arnor Smarason, men scoringen ble ikke tellende. Islendingen dempet en lang pasning med skulderen og plasserte den i lengste hjørne. Målet ble annullert for hands.

Lillestrøm kom til noen avslutninger deretter, men bommet på mål med god margin. Odd, som stort sett hadde god kontroll på kampen, kom til to flere farlige situasjoner. Maric reddet Sander Svendsen forsøk mot nærmeste hjørne og Elbasan Rashani fikk akkurat ikke foten på Svendsens innlegg.

Ny tidlig scoring

Heller ikke i andre omgang trengte Odd to minutter på å score. Rashani slo et hjørnespark i boksen. Der hoppet Steffen Hagen høyest og headet ballen i nettmaskene.

Etter den nye tidlige scoringen fortsatte Odd å dominere kampen og var ved flere anledninger nære en ny scoring. Maric reddet sterkt mot Svendsen forsøk. Rashani bommet så vidt på lengste stolpe etter et frispark.

Selvmål avgjorde for godt

Det fortjente tredje målet kom likevel, rett etter Rashanis mulighet. Espen Ruud slo et innlegg i boksen. Der avsluttet Svendsen på volley. Forsøket hadde gått forbi målet, men via Daniel Alexander Pedersen rullet ballen over målstreken.

Uten å gjøre mer enn nødvendig hadde Odd deretter fortsatt grei kontroll. Først i løpet av kampens siste ti minutter kom LSK, som på nytt manglet en fungerende plan i angrepsspillet, til flere muligheter. Både Fredrik Krogstad og Lehne Olsen fikk avslutte i boksen, men begges forsøk gikk over tverrliggeren.

Etter den fortjente seieren ligger Odd med 22 poeng etter ni kamper på førsteplassen. Molde har for øyeblikket spilt like mange kamper, men kan ta tilbake toppen ved seier mot Viking på mandag. Lillestrøm, derimot, har kun ni poeng etter like mange kamper og ligger på 13. plass, to poeng foran nedrykksplassene.