Ødegaard før møtet med Nederland: – Vi skal angripe situasjonen

249
Martin Ødegaard var mye involvert utover kampen mot Latvia, men det ble med forsøkene lørdag kveld. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Ullevaal Stadion, Oslo

Martin Ødegaard var naturligvis svært skuffet på pressekonferansen like etter kampslutt mot Latvia. Nå mener landslagskapteinen at det blir viktig å stå sammen, nullstille tankene – og angripe situasjonen mot Nederland i Rotterdam.

– Vi setter oss selv i en mye vanskeligere situasjon. Det må vi være ærlige på. Alt er mulig fortsatt. Vi må omstille, dra ned dit, prøve å vinne og se hva som skjer, sier landslagskaptein Martin Ødegaard på pressekonferansen etter kampslutt.

Ødegaard er klar på at det nå rettes fokus med en offensiv tilnærming mot kampen i Nederland etter nedturen mot Latvia.

- Annonse -

– Vi skal dra ned der og prøve å vinne selvfølgelig. Jeg er sikker på at vi kommer til å legge en god plan, og når vi har fått svelget denne skuffelsen her så må vi klare å snu om og tenke fremover. Vi må tenke positivt. Vi må dra ned der og vinne, så får vi se om det holder, sier Martin Ødegaard til Fotballnerd.no under pressekonferansen på Ullevaal Stadion.

OFFENSIV I HODET: Norges nummer 10 er offensiv i hodet før skjebnekampen i Rotterdam. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Arsenal-spilleren har blitt brukt i litt ulike roller under Ståle Solbakkens ledelse. Mot Latvia startet Ødegaard ute til høyre før han startet andreomgangen som indreløper i en annen formasjon. Det førte til at drammenseren ble mye mer involvert på ballen i Norges offensive spill.

– Det er litt som jeg har sagt før. Det er ikke så viktig for meg med min posisjon. Det handler mer om hva vi gjør kollektivt og hvordan vi spiller som lag. I 2.omgang så gjør vi noe helt annet enn det vi gjør i 1.omgang, og da er det også lettere for meg å få til ting, konkluderer Ødegaard.

– De hadde ett mål

På pressekonferansen rettet Ødegaard også fokus mot det faktum at latvierne klarte å bruke mye tid utover i kampen, og fikk Norge ut av rytmen gang på gang.

– De hadde ett mål, og det var å stenge av oss og bruke mest mulig tid på alle situasjoner. De gjør det brukbart, sier Martin Ødegaard.

TOK SEG TID: Latvierne hadde ikke hastverk utover i andreomgangen, noe som frustrerte de norske gutta. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

– Vi prøvde å få opp tempoet og være litt på dommeren og få dem til å sette i gang hurtigere. Men det er sånn det er. Vi får ta det som et positivt tegn at de kommer hit og har den inngangen. Da har vi gjort noe riktig fram til nå i hvert fall, forteller landslagskapteinen på pressekonferansen.

FRUSTRERT: Ødegaard og de norske spillerne viste stor frustrasjon ved latviernes tidsbruk i enkelte situasjoner. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Avviser at de undervurderte Latvia

Mange eksternt har snakket i månedsvis om Nederland-kampen som kommer, og at Latvia var en mellomstasjon som bare skulle overvinnes før det hele var ment å bli avgjort i Rotterdam.

På spørsmål fra TV 2 under lørdagens pressekonferanse avviser imidlertid Ødegaard at den mentale inngangen var feil.

– Jeg føler vi har gjort alt riktig. Vi har vært profesjonelle, og hatt fokus på denne kampen hele veien. Vi visste at vi måtte tenke kun Latvia. Akkurat det kunne vi ikke gjort annerledes, men vi skulle spilt bedre 1. omgang og fått ballen i mål i 2. omgang. Det burde vi klart, forteller Ødegaard.

Inngangen på kampen, og spesielt den første halvtimen var svært svak fra det norske laget. Landslagskapteinen følte ikke at det var høye skuldre og nervøsitet som påvirket det norske spillet.

– Det er forståelig at vi så sånn ut, men jeg føler ikke at vi var det. Vi var rolige, fokuserte og tent før kamp. Alle var der de skulle være. Da er det spesielt at det blir som det blir, særlig første halvtimen. Alle var på hugget og inngangen var veldig god. Det er kjedelig at det ble sånn, svarer Martin Ødegaard under pressekonferansen.

INGEN HØYE SKULDRE: Drammenseren avviser at høye skuldre og nervøsitet var årsaken til en svak åpning på kampen mot Latvia. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

– Vi skal angripe situasjonen

På spørsmål fra Fotballnerd.no svarte landslagskapteinen om han følte på et ekstra ansvar, sammen med kapteinsteamet, til å snu om på det mentale på kort tid før den avgjørende gruppefinalen tirsdag kveld i Rotterdam.

– Ja, det er klart at vi alle må ta litt ansvar nå. Det er tøft når man hadde håpet på en seier og en god opplevelse. Når man får en sånn her litt i fleisen, så er det klart tøft å stille om. Men det er fotball. Som sagt så er det bare å snu om, og nå må vi angripe situasjonen, avsluttet Ødegaard pressekonferansen.

 

Martin Ødegaard og Norge spiller altså den avgjørende gruppefinalen mot Nederland tirsdag kveld for tomme tribuner i Rotterdam.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -