Ståle Solbakken etter poengdelingen mot Latvia: – Jeg vurderte å ta grep før pause

346
Ståle Solbakken har ikke gitt opp VM-håpet. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Ullevaal Stadion, Oslo

(NORGE-LATVIA 0-0) Ståle Solbakken var skuffet over uavgjort mot Latvia på Ullevaal lørdag kveld. Samtidig nekter han å gi opp håpet om et VM-sluttspill.

– Alt kan skje ennå. Vi må vinne i Nederland, men alt kan skje mellom Montenegro-Tyrkia. Vi kan ikke legge oss ned og synes synd på oss selv, sa Solbakken på pressekonferansen etter kampen, før Nederland spilte mot Montenegro.

Landslagssjefen var mest av alt skuffet over inngangen og åpningen på kampen.

- Annonse -

– Først og fremst kastet vi bort den første halvtimen. Vi spiste oss litt inn i det siste kvarteret før pause. Andre omgang var klart godkjent. Det var et stormløp hvor vi skapte mye, men hadde marginer mot. Men uansett hvordan vi snur på det, er det skuffende at vi ikke slår dette laget, fastslo Solbakken og la til:

– Jeg synes vi fikk litt feil avstander i laget. Thorsby og Normann fikk ikke sine posisjoner riktig, og da ble det for langt mellom spillerne i den offensive delen av spillet. Jeg tror det knyttet seg for noen. Det var noen som hadde dårligere ballomgang enn det vi har sett på lang, lang tid. Da kommer beslutsomheten og sjansene, fortsatte landslagssjefen.

Solbakken tok taktiske endringer i hvilen med Joshua King inn for Morten Thorsby, og et formasjonsbytte med Martin Ødegaard og Kristian Thorstvedt inn som indreløpere. Landslagssjefen innrømmer at han vurderte å ta grep tidligere.

– Vi satt faktisk og vurderte etter rundt en halvtime om vi det siste kvarteret skulle bytte litt, men da begynte vi å komme inn i det, fikk et par sjanser og trøkket begynte å øke. Så det var grunnen til at vi ikke gjorde det, sier Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

Solbakken måtte gjøre endringer på formasjonen etter en svak start på kampen. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Landslagssjefen fikk også spørsmål om han bommet på taktikken fra start lørdag.

– Det kan man aldri vite. Du kunne sagt det motsatte i Latvia. Da hadde vi samme type spillere, samme type formasjon – kun Sørloth inn for Haaland. Så det er umulig å vite, konkluderer Solbakken under pressekonferansen på Ullevaal.

Landslagssjefen manet spillerne sine fremover i banen i sluttminuttene. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Han var imidlertid tydelig på at han forstod tidlig at Norges scoring ville bli annulert av VAR.

– Jeg så det. Jeg var mer opptatt av å få i gang kampen, for jeg så at Sørloth hadde «pæra» på den (ballen), sier landslagssjefen på pressekonferansen etter nedturen.

 

Tirsdag venter gruppefinalen mot Nederland i Rotterdam for Ståle Solbakkens menn.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -