Ødegaard imponerer og scorer!

177

Real Sociedad tilbake på Anoeta etter 3 bortekamper i starten av sesongen – og hvilken åpning av den nyrestaurerte stadion! Ligaleder Atletico Madrid ble slått 2-0 og en nordmann var toneangivende hele kampen igjennom.

Martin Ødegaard har definitivt blitt voksen. Real Sociedad har gitt ham den rollen som passer han. En 10-er rolle som gjør at han involverer seg i spillet på det han er best til. Ødegaard spiller med selvtillit og man ser at lagkameratene også har stor tro på det han driver med. Han har åpenbart fått beskjed om å prøve de vanskelig pasningene gjennom forsvaret. De geniale pasningene som ofte går feil fordi marginene er små. Men han har tillit til å prøve på nytt om de ikke lykkes.

San Sebastian og Real Sociedad har virkelig fått en ny stjerne. Ikke bare er han playmaker, men han scorer også mål. Xabi Prieto, tidligere stjerne i Real Sociedad, kaptein og drakt nr. 10, kaller det verdensklasse.

Det var ungguttenes kveld i går. En som minner mye om Martin Ødegaard er Frenkie De Jong i Barcelona. Han og Ansu Fati (16 år), sørget nesten alene for at Barcelona ledet 2-0 allerede etter 7 minutter mot Valencia i går kveld. Etter 2 minutter legger De Jong en perfekt pasning inn i felte der Fati banker inn 1-0. 4 minutter senere dribler Fati halve Valencia og serverer De Jong nær straffemerket og han dundrer ballen opp i nettaket.

Barcelona har hatt en litt svak sesongstart med mye skader. I går var Luiz Suarez tilbake. Han kom inn og scoret 2 mål i 5-2 seieren mot Valencia. Messi har ennå ikke spilt denne sesongen, så Barcelona har litt på lager sannsynligvis.

Det er vanskeilg å forstå hvorfor Barcelona ønsker å bruke enorme pengesummer på Neymar når de har Griezmann, Dembele, Messi og Surarez. I tillegg en 16-åring som definitivt kan bli en verdensstjerne.

Real Madrid holdt på rote bort en 3-0 seier hjemme mot Levante i går. De ledet 3-0 etter første omgang og man kunne ane litt av gode gamle Real Madrid, med godt spill og stor selvtillit. En kamp har to omganger, og Levante holdt på å ryste Real Madrid skikkelig og scoret 2 mål andre omgang.

La Liga har fått en ny dimensjon for oss nordmenn. Martin Ødegaard har presentert seg som en kommende stjerne i Spania, det har de aller fleste tro på. Kanskje han til og med kan komme tilbake til Real Madrid og løfte de et par hakk, det trengs!