OFFISIELT: Davies klar for Bayern München – den dyreste spilleren i MLS-historien

319

17 år gamle Alphonso Davies er nå den dyreste MLS-spilleren, som er kjøpt fra den amerikanske fotballligaen, etter at Bayern München kjøpte ham

Bayern München tapte 2-0 mot Juventus. Det til tross for at Bundesliga-klubben stilte med spillere fra andrelaget, og noen få fra A-laget. Men den tyske storklubben gjorde seg også bemerket utenfor banen i USA, etter overgangsrekord i MLS-historien. Klubben kjøpte nemlig den 17-årige Vancouver Whitecaps-spilleren Alphonso Davies for 13 millioner dollar.

- Annonse -

Det er nå den største overgangsrekorden for en spiller i Major League Soccer (MLS) noensinne. Alphonso Davies, som blir 18 i november, fullfører MLS sesongen og bytter til Bayern München 1. januar 2019. Kontrakten gjelder frem til sommeren 2023. Vancouver Whitecaps sier at prisen kan øke til $ 22 millioner ($ 140 millioner) hvis visse kriterier er oppfylt.

– Som gutt, drømte jeg alltid om å få oppleve noe som dette. Nå som drømmen har gått i oppfyllelse, er det bare å fortsette å jobbe hardt, sier Alphonso Davies i en pressemelding.

Alphonso Davies ble født i en flyktningleir i Ghana i 2000 etter at hans liberiske foreldre hadde flyktet fra borgerkrigen i Liberia. Der bodde Alphonso Davies i fem år før familien flyttet til Canada, hvor han begynte å spille fotball og ble tilknyttet Vancouvers ungdomsavdeling i en alder av 14 år.

Alphonso Davies ble kanadisk statsborger i juni 2017 og fikk sin debut for Cananda allerede som 16-åring, som tidenes yngste spiller noensinne. Den tidligere rekorden i MLS, var på $ 11,6 millioner, som spansk Villarreal betalte for Jozy Altidore i New York Red Bulls sommeren 2008.

Kommentarer

kommentarer