Omoijuanfo fortsetter scoringsformen (Bodø Glimt – Molde 0-2)

Ohi Omoijuanfo er i storform om dagen og i dag var intet unntak for Eliteseriens toppscorer. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Første tap på Aspmyra siden mai 2019

Bodø Glimt tok imot deres største utfordrer til seriegullet på Aspmyra i kveld, nemlig Molde. Til fansens store glede kunne også bodøværingene slippe til 2000 tilskuere. Dessverre ble det ikke den aften laget og hjemmefansen hadde håpet på.

– Det var kjipt at når vi først får sluppet inn såpass mange folk at vi taper for første gang hjemme siden mai 2019, men det var artig å ha hjemmepublikum i ryggen igjen, sa Patrick Berg til TV 2 etter kampslutt.

Omoijuanfo ville det annerledes

Ohi Omoijuanfo er i storform om dagen og i dag var intet unntak for Eliteseriens toppscorer. Kampen startet ikke så verst for Moldenserne som fikk noen dødballer i starten, men Bodø Glimt kom etterhvert mer og mer med i kampen. De gulkledde tok over banespillet og så ut til å være helt på høyde med Molde til pause. I 2 omgang tok det Omoijuanfo 6 minutter å stange ballen inn på en corner i duell med Brede Moe, og med det hadde Molde kampen i sitt spor. Kun noen minutter senere fikk Ohi en ny mulighet på en corner, men denne gangen gikk ballen til side for mål på nok en heading fra storscoreren.

Glimt-sjanser

I det 55 minutt gikk Glimts angrepsspiller Ola Solbakken i bakken i noe som så ut til å være en kollisjon med Molde-keeper Oliver Petersen. Solbakken måtte gå av med en skulderskade. Erstatteren ble den nye mannen, Pernambuco, som ikke bruker lange tiden på å presentere seg for dagen. Først kommer angriperen på et raid på venstresiden som til slutt ender opp med et blokkert skudd, før han selv fyrer av et skudd etter en corner mot Petersen, som fint avverger et skudd rett på seg. I det 61 minutt, like etter brasilianerens sjanse, blir Sondre Sørli spilt fri av Sondre Fet, en sjanse som han misbruker fra kloss hold. Skuddet blir for enkelt fra venstrefoten til Sørli og Moldes andrekeeper kan igjen redde relativt enkelt i det han slår ballen ut til corner.

Grødem-pasning til Omoijuanfo

Grødem har akkurat kommet inn for Molde da Brynhildsen flikker en ball inn i feltet mot Ohi. Spissen klarer på merkelig vis å tråkle med seg ballen i en duell med Glimts sisteskanse, ballen ser ut til å gå ut, men Grødem klarer akkurat å takle ballen inn til Molde-helten som kan takke og bukke i det han enkelt setter ballen inn i det tomme målet. Dermed noterer Magnus Grødem seg for sin første målgivende etter overgangen fra Sandnes Ulf mens Omoijuanfo kan være fornøyd med å trone øverst som toppscorer i Eliteserien, tre mål foran Mushaga Bakenga, som for øvrig også noterte seg for to scoringer for Odd mot Tromsø i dag.

Et skadeskutt Molde-lag ikke på sitt beste

Molde spiller ikke brilliant fotball i kveld, og høster kritikk fra en misfornøyd Ulrik Saltnes som mener Molde spiller kynisk:

– Det er dritkjedelig å se på. Her på Aspmyra får vi jo knapt en kamp med 40 minutter effektiv spilletid. Det er jo bare stopp. Som fotballsupporter mener jeg vi bør gjøre noe med dette, sier Saltnes irritert.

Ohi innrømmer i intervjuene etter kampen at laget blir spilt lave, og mener at noen kamper blir slik. Han er allikevel fornøyd og det med all grunn da Molde vinner 0-2 på en vanskelig bortebane, mot et godt lag og med mange spillere ute med skade.