Lyn får Eliteseriemotstand i cupens første runde

41
Sam Adekugbe forlater Vålerenga. Foto: Bjørn Marstrøm Johannesen, Fotballnerd.no

Norges Fotballforbund har satt opp kampene i 1. runde i NM, og den 25. juli skal etter planen Lyn opp mot Eliteserielaget Vålerenga.


Norsk Tippingliga-laget Lyn 1896 FK er satt opp hjemme mot Vålerenga i første runde i cupen. Det ble klar etter at forbundet presenterte første runde i Norgesmesterskapet i fotball for menn fredag klokken 12:00.

Fornøyd med at cupen spilles

Etter at det ikke ble norgesmesterskap i fotball for menn i 2020, er det flere som kjenner på en viss lettelse med at i år kan cupen gjennomføres. Det blir en tøff oppgave for Lyn 1896 FK som møter Vålerenga, i det som blir det første byderbyet mellom klubben siden Lyn spilte i Tippeligaen i 2010. Den gangen endte det med at klubben rykket ned til 6.divisjon i norsk fotball.

Åpning fra myndigheter gjør at flere kamper kan gjennomføres som ønsket fra forbundet. En merke dag for alle som er glad i norsk fotball.

– Myndighetens tillatelse til åpning av fase tre gjør at flest mulig kamper med Norsk Tipping-ligaen-lag skal spilles innen samme idrettskrets. Dette legger føringer som begrenser utvalget. I tillegg har vi prøvd å ikke få tilsvarende oppgjør som siste NM, sier Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling til fotball.no

Forbundet peker på reiseutfordringer for klubben. Dermed har det satt lokale klubber opp mot hverandre.

– Vi har også sett på reiseutfordringer i en hektisk sesong for alle våre klubber og holder flest mulig kamper innen regioner i tråd med myndighetenes råd, fortsetter han.


Denne artikkelen er skrevet av lagansvarlig skribent i breddefotballen. Vi ønsker oss flere lagansvarlige skribenter. Les mer her

- Annonse -
 
Norsk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -