Oppsummering av Bundesliga runde 18

141
bundesliga
Bundesliga logo

Etter den kanskje litt skuffende åpningsrunden etter jul, om en ser på antall mål, tok det seg opp uken etter. I en helg hvor det tettet seg skikkelig til kampen om de to Champions League plassene bak, var det flere interessante kamper å få med seg.

Schalke – Frankfurt 0-1

Schalke har rotet seg bort i ingenmannsland. Det neppe mulighet for å rykke ned, men samtidig har avstanden opp til Europa-plassene blitt såpass stor, at Schalke nærmest kan si farvel til ihvertfall Champions League. Frankfurt derimot har ting på stell for tiden. Fredagens bortelag scorer lite, men slipper også lite inn. Noe som også ble tilfellet denne kampen . Frankfurt er effektive, 1 skudd på mål og kveldens eneste scoring. Hvem andre enn Alexander Meier? Frankfurt-veteranen får æren av å være med på en innøvd frispark-variant, lurer seg bort fra oppasseren sin, og plasserer ballen sikkert i hjørnet etter vel 30 minutter. Schalke klarer ikke å komme tilbake, og etter hjemmeseieren mot Ingolstadt sist, må se at det denne helgen ikke blir mer jubel.

Werder Bremen – Bayern 1-2

Bremen skulle bli den store utfordreren til Bayern for et tiår siden. En kan trygt si at det ikke var en tittelutfordrer som møtte Bayern i Nord-Tyskland på lørdag. Det er lenge siden Bremen har hatt sjangs på Bayern, og i år var ikke saken annerledes. Bremen ligger helt der nede, igjen. Bayern, som vi vet, på topp. Likevel var det optimisme i Bremen etter den gode forestillingen mot Dortmund sist, som nesten ga poeng. Nesten poeng ble det også mot Bayern. Robben og Alaba sender Bayern opp i en to-målsledelse til pause, og da tror alle kampen er kjørt. Men hjemmelaget kjemper seg tilbake med en scoring av Kruse. Bayern havner i en såpass uvanlig stilling, at de må kjempe helt inn til målstreken i en kamp der de ikke er så overlegne som de kanskje burde ha vært. Det blir dessverre kun med kjempingen for Bremen, som står med 38 innslupne mål. Får de forsvaret til å tette igjen litt bedre, er de såpass farlige foran mål at et nedrykk ikke burde bli en realitet.

Darmstadt – Köln 1-6

Darmstadt var før sesongen forhåndsdømt til å rykke ned etter å ha mot alle odds klart seg forrige sesong. Hjemme mot Köln viste Darmstadt hvorfor spådommen nok kommer til å bli virkelighet. De holder derimot en halvtime, men så rakner det fort. Köln får tre kjappe ved hjelp av et selvmål fra Sulu, før Osako og Modeste får hvert sitt før pause. Sidney Sam skaffer et lite håp når hjemmelaget får straffe etter 65 min, men det blir med det ene reduseringsmålet. Osako får sitt andre for dagen, mens Jojic og Rudnevs ydmyker hjemmelaget med to seine scoringer. Köln henger med der oppe, og om de klarer å holde på den gode mål innsluppet-statistikken, er det ikke utenkelig at de kan snike seg til en Europa-plass. Darmstadt står med 7 poeng, og mye skal gå riktig vei om de skal unngå nedrykk

Ingolstadt – Hamburg 3-1

Fra Darmstadt til laget plassen over, Hamburg. Er vi egentlig overrasket over at Hamburg har rotet seg nedi sumpen i år igjen? Nei, vi har vel lært leksen vår nå. Før denne kampen på lørdag var dette hjemmelaget som delte nedryksplassene med Darmstadt. Også skjedde Hamburg. Kvarteret er unnagjort når Hamburg lar Pascal Gross stå helt alene bak i feltet. Han smeller til, og med ytterskru fyker ballen inn i lengste hjørne. Vakkert. Ingolstadt sitt andre mål er ikke like vakkert. Markus Suttner skyter via muren, og ballen endrer retning. Keeperen til Hamburg settes ut av spill, og hjemmelaget kan juble for 2-0 etter 23 minutter. Bare nord-rival Werder Bremen og bunnrival Darmstadt har et dårligere forsvar enn Hamburg. 2 minutter ut i andreomgang må storlaget se nok en ball gå i mål. Dennis Diekmeier kommer inn i pausen for å rette opp, men det første han gjør er å lage straffe. Den setter Almog Cohen sikkert i mål. Hamburg får en redusering med Sakai som får kjempetreff. Fra langt hold kliner han ballen via tverrlegger og i mål. Scoringen til Sakai bli stort sett den eneste positive Hamburg får ta med seg den lange veien hjem. 3 poeng blir igjen til Ingolstadt.

Leipzig – Hoffenheim 2-1

Fra bunn til topp, en kanskje overraskende kamp om å befeste seg i toppen. I mange tyske øyne står Hoffenheim og Leipzig for en uønsket retning i tysk fotball. Hoffenheim eies av milliardæren Hopp, mens de fleste vet om situasjonen til Leipzig. Uansett, selv denne kampen fortjener referat. Nadiem Amiri sender bortelaget i ledelsen etter 20 minutter. En klassekontring ender opp hos nevnte spiller, som kan sette ballen i mål fra kort hold på åpent mål. Hoffenheim som enda ikke har tapt i sesongen, ser derfor ut til å gjøre nok en solid opptreden. Men hjemmelaget mener alvor, og snur etterhvert kampen. Først får Werner tuppet ballen i mål like før pause, mens Hoffenheim-spillerne desperat roper på offside (Det var det ikke) Deretter får Leipzig hjelp av Wagner. Hoffenheim-spilleren varter opp med en stygg stempling og får direkte rødt kort, helt korrekt. Med en mann mer klarer etterhvert hjemmelaget å utnytte den halvtimen de får med 11 vs 10. Sabitzer får gå og gå, før han skyter via en forsvarer. Ballen får en uggen retning, og Baumann klarer ikke å hindre 2-1. Lepzig tar alle poengene, og henger fortsatt på i ryggen til Bayern.

Wolfsburg – Augsburg 2-1

Litt nord-vest for Leipzig ligger Wolfsburg, hvor bilklubben tok i mot tabellnabo Augsburg. Wolfsburg har hatt en tung sesongen, og er nå nede på en fjortende plass. I litt samme posisjon som Schalke, har nok Wolfsburg kvalitetene til å unngå nedrykk, men samtidig er det altfor langt opp til en respektabel plass på tabellen ved sesongslutt. Det begynner bra for Wolfsburg. Nysignering Yunus Malli setter opp matchvinneren fra Wolfsburg-seieren mot Hamburg, Mario Gomez. Frisparket til Malli er perfekt slått, og inne foran mål stusser Tyskland-spissen ballen i mål. Reprisen viser derimot at Gomez var flere meter i offside. Augsburg kommer seg tilbake med et komisk mål av Altintop. Benaglio kløner til et tilbakespill, Altintop får headet i tverrleggeren og får selv sette ballen i åpent mål på returen. Augsburg tar attpåtil alle poengene når Kohr sniker seg inn foran mål og setter ballen i nettet bak Benaglio. Tre viktige poeng på bortebane til Augsburg, som plasserer seg mellom Schalke og Mönchengladbach. Ikke altfor ille det.

Freiburg – Hertha Berlin 2-1

Norgesvennene Freiburg og Hertha barket sammen på søndag. To Freiburg-scoringer på hver side av pausen, gjør at Freiburg tar nok et steg unna det som kan bli en potensiell bunnstrid på slutten av sesongen. Som nyopprykket lag, uten særlig med ressurser, burde det å overleve være målet for sesongen. Lagets mål kom fra Janik Haberer etter et hardt, lavt skudd som Jarstein ikke rekker bort på. Mål nummer to er nesten en kopi, bare at det denne gangen kommer fra Nils Petersen. Hardt og lavt, og Jarstein rekker ikke helt bort. Hertha får noe heldig et reduseringsmål med Schieber like etter Petersens mål mot slutten. Schieber hamrer ballen i krysset, men det burde vært blåst hands på Ibisevic i forkant.

Mainz – Dortmund 1-1

Allerede i høst ble det klart at Dortmund ikke vil holde følge med Bayern og Leipzig helt inn. De har tapt så mange unødvendige poeng, spesielt på bortebane. Mot Mainz ble det derfor litt deja vu. Dortmund har full kontroll gjennom kampen etter en tidlig scoring av Marco Reus. Mainz skaper ingenting mot et godt Dortmund-forsvar. Men istedenfor å sikre inn seieren med litt mer trøkk i angrep, får Mainz en livline på kun 1-0. Etter 83 minutter, på sin første sjanse i kampen, får Danny Latza heade ballen forbi Weidenfeller og i mål. Dortmund roter nok en gang bort poeng med det som virker som slapp og giddalaus tilnærming til kampen. Selv om de bør ha en grei kontroll på Champions League deltakelse, er ikke det helt nok når avstanden opp til Bayern er hele 14 poeng.