Møt mannen bak Busby Babes Norge

2825

Møt mannen bak Busby Babes Norge

Det er nok mange som går med en drøm om å kunne leve av hobbyen sin, men ikke alle tør å gjøre drømmen til virkelighet. Hans Georg Hansen fra Tromsø er et unntak. Til sommeren er det ett år siden han startet Facebook-siden Busby Babes Norge, og begynte å sende livesendinger om alt som kunne være Manchester United-relatert. Vi har vært så hedig å komme i kontakt med hovedpersonen selv, og her kan du lese hvordan det hele startet.

Busby Babes Norge er et prosjekt som styres av 28 år gamle Hans Georg Hansen fra Tromsø. Målet med jobben hans er å kunne gi norske Manchester United-fans all den fakta og informasjon som måtte finnes i og rundt klubben, i tillegg til å gi dem en plass hvor de kan diskutere med likesinnede. Men hvordan kom han opp med idèen?

– Det hele startet da vi flyttet til Manchester i forkant av 2015/16-sesongen. Mye av infoen man kunne finne på nett om Manchester United var gammel og utdatert, i tillegg til at mye lå bak såkalt «plussinnhold». Som betyr at folk må betale for å kunne lese innholdet i artiklene. Det begynte også å handle svært mye om clickbait ettersom Unitednavnet selger. Dermed hadde jeg lyst å starte noe som skulle være av United-supportere for United-supportere, med relevant og troverdig info. Det er også mange som fort kan glemme historien til klubben, noe jeg har rettet mer fokus på svarer Hansen.

På spørsmål om når han ble Manchester United-supporter svarer han følgende:

- Annonse -

– Det første jeg husker er DEN pasningen fra Cantona til Irwin i 92/93 sesongen. Men jeg begynte å følge ordentlig med når jeg begynte på skolen i 94.

Pasningen det relateres til kan du se i videoen under:

 

Vi har alle våre yndlingsspillere og idoler som vi holder et ekstra øye med når vi følger med på fotballen. For Hans var den første favorittspilleren den franske midtbanespilleren Eric Cantona, før fokuset ble dreid over på David Beckham- og nå senest Wayne Rooney. Sistnevnte satte nettopp ny målrekord for Manchester United, det kan du både se og lese mer om her.

Har du selv spilt fotball? I så fall, hvor på banen?

Har spilt fotball selv ja, i andre og tredjedivisjon. Da spilte jeg spiss og midtbane i tierrollen.

Hva er ditt beste Manchester United-minne?

– Mitt beste minne kom på datoen 12.02.2011, i byderbyet United mot City. Wayne Rooney scorer et fantastiske brassespark, feiringen er brilliant og Stretford End tar helt av. Det ble ikke mindre spesielt av at jeg fridde til min forlovede etter kampen. Og åpenbart så gikk jo det bra. (Forloveden er ofte å finne bak kamera, og stepper av og til inn for Hans i livesendinger).

Når var du på Old Trafford for første gang? Og hvor mange ganger har det blitt etterhvert?

– Jeg husker den første kampen som om det var i går. 23 Februar 2010, det var min første tur. 3-0 seier mot West Ham, hvor jeg fikk se to mål av Wazza og ett av Owen. Hadde plasser på Scoreboard End, men fant fort ut at neste gang det ble tur skulle jeg over på Stretford End. Som sagt så gjort, vi skaffet oss sesongkort på Stretford End den sommeren, og siden har vi hatt dem. Skal ha dem så lenge jeg er i live.

På spørsmålet om hvor mange kamper det har blitt, svarer Hans:

– Har ikke nøyaktig antallet kamper, men det er nok blitt rundt 150 kamper totalt på Old Trafford.

Hvor lange perioder pleier du å være i Manchester når du først tar turen over?

Det varierer veldig. Det som gjør turen billigst mulig totalt sett, av og til lønner det seg å være ett par dager ekstra kontra å fly hjem rett etter kampdag. Forsøker også å få med meg U18/U23 kamper om det lar seg gjøre.

Når fant du ut at du skulle satse på Busby Babes Norge? (for mange blir det jo som regel bare med tanken)

– Når vi bodde i Manchester, så fikk jeg et ganske godt kontaktnett innad i klubben. I tillegg ble mer og mer innhold om klubben i norske medier lagt bak betalingskanaler. Det nevnte innholdet var preget av rykter fra useriøse utenlandske medier og mye statistikk som ligger gratis ute på nettet. Jeg ønsker å samle alt som er verdt å vite om verdens største klubb på èn side og at alt innhold skal være gratis og tilgjengelig for alle.

Hans har skapt seg et odt nettverk i Manchester og har møtt flere av Manchester Uniteds spillere. Her er han sammen med Juan Mata.
Det finnes jo en del nyhetskanaler ute på nettet, hva er det som gjør Busby Babes Norge bedre eller mer unik enn disse?

– Om Busby Babes Norge er bedre får andre vurdere, men det som skiller det fra de andre er blant annet at det blir skrevet av en med lidenskap for klubben, vi har direktesendinger hver eneste dag klokken 20:00 hele året. Unntaket er kampdager, da er det i stedet sending en og en halv-to timer før kampstart og sending etter kampene.I tillegg har vi base i Manchester og kommer sådan veldig tett inn på klubben. Vi er raskt ute med annonsering av overganger. Ett eksempel på dette kan være overgangen til Paul Pogba i sommer. Sju timer før øvrig norske supportersider skrev om det, hadde vi laget en sak. Dette er et resultat av gode kilder innad i klubben som er opparbeidet gjennom flere år.

– Vi er nøye på å filtrere ut useriøse rykter og saker i media, slik at all informasjonen som kommer ut er troverdig. Det blir aldri laget noen saker for clickbait, og siden kommer alltid til å være gratis og tilgjengelig for alle. Vi lager også en del eksklusive reportasjer og artikler til vår publikum. Og noe av det kanskje viktigste er jo at nettopp alt innholdet på vår side er norsk. Det gir alle våre norske fans muligheten til å inkluderes, og gir rom for store og gode diskusjoner innad på siden. Ingen blir ekskludert.

Det er sikkert mange som lurer på om du jobber med Busby Babes Norge på heltid?

Ja, det gjør jeg. Men anbefaler ikke andre å gjøre det samme. Det går som regel i 14-timers dager kombinert med dårlig betaling.

Har du noen medhjelpere til prosjektet, eller jobber du mest alene?

– Har en fantastisk forlovede som hjelper og støtter meg i prosjektet, og hun bidrar en god del bak kameraet. Har også et par stykker som hjelper til med livesendinger når jeg trenger en kveld fri. Av og til må man jo ha det, har jo trossalt sendinger hver eneste kveld klokken 20.

– Jeg regner også alle som følger med som viktige medhjelere. Uten deres delinger, kommentarer og likes så hadde jeg ikke hadd en sjanse til å holde på. Det er jeg utrolig takknemlig for.

– Når det kommer til alt innhold som publiseres på Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube og hjemmesiden er det jeg som gjør alt arbeidet.

Hvor mange er det som i gjennomsnitt følger livesendingene dine på facebook?

– Direkte kan det variere fra 40 og opptil 100 personer. Det virker som om utviklingen er positiv, og det er sjeldent mindre enn 1000 som har sett videoen i løpet av et døgn. Det er jo ikke alle som har mulighet til å følge sendingene direkte så det er veldig greit at de ligger ute både på Facebook og YouTube i ettertid.

– For tiden har vi hatt en god økning i rekkevidde på det som deles, og på Facebook alene når man ut til over 500.000 hver eneste måned.

I tillegg til å ha opprettet en youtube-konto, så har du også prøvd å selge gensere og nøkkelringer med logoen din på- hvordan går salget av disse tingene?

– Ja, jeg ønsket å gi noe tilbake til de som støtter siden, ettersom det er noen som har bidratt litt økonomisk. Nøkkelringene var ett prøve og feile-forsøk for å sjekke interessen for slike ting, og det visste seg å ikke være noe interesse for akkurat det. Genserne er også en fin ting å gi tilbake til de som støtter siden, i form av at de kan bruke den mye mer. De har vært en langt større suksess, og er mye mer populær enn man hadde forestilt seg på forhånd.

Til slutt, ser du for deg at du fortsatt driver Busby Babes Norge om 5 eller til og med 10 år?

Ja, det er det som er målet.

 

I tillegg til å sende live hver kveld klokken 20, produserer også Hans fancam etter hver kamp. Dette bidrar til at hans følgere kan komme litt tettere innpå hovedpersonen selv, og få følelsen av at det de bidrar. Forfatteren av denne artikkelen har selv vært med på fancam og synes at det er en glimrende måte å skape større engasjement på. Hvordan det gikk, kan du se her:

 

Hans Georg gjør en fenomenal innsats for norske Unitedfans, og har lovet at ved 5000 likes på facebooksiden BusbyBabesNorge så blir det utlodding av en signert Bobby Charlton drakt. Så er du Manchester United-fan så anbefaler vi deg å sjekke ut:

Facebook: @BusbyBabesNorge (https://www.facebook.com/BusbyBabesNorge/?fref=ts)

Youtube: Busby Babes Norge (https://www.facebook.com/BusbyBabesNorge/?fref=ts)

Instagram: @BusbyBabesNorge

Snapchat: busbybabesnorge

Nettside: www.busbybabesnorge.no

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -