Oppsummering Obosligaen: Fredrikstad-oppturen fortsetter

Fredrikstad-jubelen fortsatte søndag. Foto: Thomas Johannessen, Fotballnerd.no

Her er en oppsummering av dagens kamper i Obosligaen. Det ble lite scoringer men jevne og tette kamper.

Artikkelen er utarbeidet av Ronny Aasmundseth, Torbjørn Andersen og Thomas Johannessen (foto)

FFK vant igjen. Foto: Thomas Johannessen, Fotballnerd.no

Fredrikstad – Sandnes Ulf 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Nicolay Solberg (12), 1-1 Erlend Hustad (60), 2-1 Mads Lennart Nielsen (88)

FFK er sammen med HamKam det eneste laget i Obosligaen som har full pott etter to serierunder. For Sandnes Ulf sin del har det vært en blytung start på Obosligaen poengmessig grunnet to strake tap.

Nicolay Solberg sendte hjemmelaget i føringen. Stian Molde hadde den målgivende pasningen. Sandnes Ulf utliknet i den andre omgangen med Erlend Hustad. I den andre omgangen var gjestene fra Sandnes gode, men mot spillets gang scoret FFK.

Ayoub Aleesami skjøt i stolpen og på returen dukket Mads Lennart Nielsen opp. Dermed vant Bjørn Johansens mannskap sin andre strake kamp.

-I første omgang kommer vi ut som vi vil, høyt press og mye bra angrep, scorer og holder kampen der vi vil til pause! Andre omgang spiller vi på Sandnes sine premisser, vi får ikke satt sammen pasningsspillet vårt og blir egentlig kjørt det meste av andre omgang, men vi står på og viser hva som bor i oss og kjemper til siste slutt, sier FFK-spiller Mads Nielsen til Fotballnerd.no.

-Jeg synes det er en jevnspilt første omgang. De har to sjanser og vi har en. Jeg er ikke fornøyd med prestasjonen i den første omgangen. I andre omgang hever vi oss kraftig og får en tidlig scoring, sier Sandnes-Ulfs trener Steffen Landro til Fotballnerd.no.

-Bittert at dere ikke avgjør kampen i andre omgang?

-Ja, utrolig kjedelig. Vi har tre-fire store sjanser og det er kjedelig at det ikke bikker vår vei, men vi er tydeligvis i en sånn periode at vi må kjempe oss videre, sier Landro.

Sandnes Ulf-trener Steffen Landro måtte konstatere at poengene ble igjen i Plankebyen. Foto: Thomas Johannessen, Fotballnerd.no

Sandnes Ulf-spiller Fredrik Mani Pålerud sier følgende:

-Svak førsteomgang. Vi mangler intensitet i duellspillet og er slurvete og for trege i pasningsspillet. Slipper ikke til det helt store, men unntak av en og bør klare å klarere unna på innlegget vi får i mot som resulterer i scoring. Greit fortjent at FFK leder til pause, men de ser tunge ut inn mot hvilen og mulighetene for å snu kampen er gode, sier Pålerud og fortsetter:

-Andre omgang er klart bedre. Vi gjør oppgavene våre med høyere intensitet og presisjon. Skaper flere store muligheter der vi scorer på en av de. Vi klarer likevel ikke være effektive nok, samtidig som at det er mulig å skape mer på et FFK som store perioder av omgangen blir trykket hardt. Det resulterer i at vi ikke avgjør kampen og da FFK fikk en mulighet av oss så tar de den. Alt i alt er vi ikke gode nok i helt avgjørende situasjoner og heller ikke gode nok i mange nok av 90 minutter, sier Pålerud til Fotballnerd.no.

Grorud – Strømmen 1-0 (0-0)
Mål: Martin Høyland (54)

Grorud kom til kampen med 0-1 tap mot Ranheim i bagasjen. Strømmen åpnet sesongen med 1-1 mot opprykksjagende Raufoss. Avgjørelsen i kampen kom i det 54. spilleminuttet. Martin Høyland var målscorer.

-Synes vi gjør en god første omgang. Vi er tålmodige i angrep og kommer oss til gode muligheter. Vi kontrollerer kampen og slipper til lite. Etter vi tar ledelsen i andre omgang sender de opp mye folk i angrep. Da klarer de å skape et press på oss, som de holder ut hele kampen egentlig. Vi klarer å stå greit i mot, men skulle gjerne sett at vi straffet dem på en kontring og avgjorde kampen tidligere, sier målscorer Martin Høyland til Fotballnerd.no

-Vi dominerer mye med ball og får det viktige første målet. Vi slipper til svært lite og gjør en «voksen» kamp. Står bra i mot på slutten, sier Groruds Henrik Bredeli til Fotballnerd.no.

-En OK første omgang hvor vi ligger som vi skal, men ingen av lagene kommer til all verden. Nok en andre omgang som ikke er god nok, sier Strømmens Magnus Alexander Tvedte til Fotballnerd.no.

Ullensaker/Kisa – Åsane 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Stian Nygard (47)

Hjemmelaget åpnet sesongen med et sterkt poeng mot Sogndal på bortebane. Åsane på sin side åpnet sesongen med 2-3 tap på hjemmebane mot Fredrikstad. Rammen var dermed satt for en spennende kamp med et revansjesugent lag fra Vestlandet.

Første omgang i kampen var ganske sjansefattig. Like etter sidebytte ble Stian Nygard ble matchvinner for gjestene. Scoringen kom etter et presist innlegg fra Håkon Lorentzen. Nygard var sikker fra seks-syv meters hold.

-En kamp med veldig få sjanser. Åsane fikk én og satt den. Vi var ikke nøye nok når vi hadde sjansen og vi skapte ikke nok. Skuffende, sier Ull/Kisas Henning Andresen til Fotballnerd.no.

-En vanskelig kamp på en vanskelig bane. Tørt og det lugget bra. Vi får ikke frispilt oss så mye som vi ønsker. Ull/Kisa har mye ball men skaper lite på oss. Vi vinner på en dårlig dag. Ikke så mye mer å si egentlig, sier Åsanes Håkon Lorentzen til Fotballnerd.no