Oppsummering Toppserien: Mål og reaksjoner her!

Elisabeth Terland gleder seg til landskampen mot Sverige. Foto; Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Det ble spilt fire kamper i Toppserien lørdag 22. mai.

Artikkelen er utarbeidet av Torbjørn Andersen og Brage Æsøy Titlestad (foto).

Klepp – Arna Bjørnar 4-1 (4-0):
Mål: 1-0 Kaja Karlsen (2), 2-0 og 3-0 Marie-Yasmine Alidou D´Anjou (6. og 14.), 4-0 selvmål Kamilla Aabel (20), 4-1 Kamilla Aabel (90)

Klepp avgjorde kampen med fire scoringer de første 20 minuttene og inntok dermed tabelltoppen. Kampen var jevnere enn resultatet tilsier men det var en drømmestart for hjemmelaget. Klepps fjerde scoring ble registrert som et selvmål men det var Emma Braut Brunes som skapte hele sjansen.

-Vi er kjempefornøyd. Det var en fantastisk start på sesongen for oss. De første 20 minuttene var det nærmest Klondyke utpå banen, sier Klepps sportslige leder Knut Eriksen til Fotballnerd.no og fortsetter:

-Vi har fire nye spillere som er kommet inn. Tre av dem spilte i dag og det var godt å få dem ordentlig i gang. De unge jentene våre fikk dermed en trygg og god start, sier Eriksen.

Sandviken-spillerne feirer scoring. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Sandviken – Kolbotn 1-0 (0-0):
Mål: 1-0 Elisabeth Terland (75)
Gullfavoritt Sandviken slet lenge med å score mål mot Kolbotn. Landslagsspiller Elisabeth Terland ble matchvinner med et skudd fra 20 meter som gikk i en bue over Kolbotn-keeperen.

-Det er ikke det styggeste målet jeg har scoret. Jeg får ballen midt i banen og så er jeg glad i å skyte, sier Terland til Fotballnerd.no og fortsetter:

-Vi har en del sjanser og kunne scoret langt flere mål, men vi gjør jobben og tar med oss tre poeng. Vi kom oss mer og mer utover i kampen, sier Terland.

Se vårt bildegalleri fra kampen her (Facebook)

RBK – Stabæk 2-0 (1-0):
Mål: 1-0 Lisa-Marie Karlseng Utland (18), 2-0 Cesilie Andreassen (str. 71)

RBK Kvinner fikk en god start på sesongen og scoret kampens første mål med Karlseng Utland etter 18 minutters spill. Cesilie Andreassen doblet til 2-0 på straffespark etter selv å ha blitt felt i forkant.

-Målet mitt kom etter en dødball på corner. Det ble slått inn i feltet og jeg sprang ballen i mål. Det var veldig digg å åpne sesongen med en scoring siden det er stund siden jeg har scoret også, sier Lisa-Marie Karlseng Utland til Fotballnerd.no og fortsetter:

-Jeg synes vi har full kontroll på kampen i 70. minutter. Vi hadde mange gode målsjanser og kunne drept kampen. Stabæk presset oss litt i slutten av kampen, sier Karlseng Utland.

Vålerenga – Avaldsnes 5-3 (2-1)

Mål: 1-0 Dejana Stefanovic (18), 1-1 Ingibjörg Sigurdadottir, selvmål (36), 2-1 Celin Bizet Ildhusøy (43), 3-1 Synne Sofie Kinden Jensen (49), 4-1 Celin Bizet Ildhusøy (59), 4-2 Kristina Svandal (61), 5-2 Rikke Marie Madsen (63) og 5-3 Olaug Tvedten (90)

For en kamp det ble på Intility. Åtte scoringer og flere av dem kremmerhus. Det var en solid start av Vålerenga i sin jakt på å forsvare tittelen fra fjorårssesongen.

-Dette var en solid start på sesongen. Jeg er veldig fornøyd siden dette er det beste vi har gjort på lenge. Vi går ut i hundre og scorer flere mål. Jeg er ikke så fornøyd med at vi slipper oss ned i perioder og at de scorer tre mål, sier Vålerengas sportssjef Eli Landsem til Fotballnerd.no.