Vålerenga-damene feirer scoring. Foto: Willy Larsen, Fotballnerd.no

Her er en oppsummering av dagens kamper i Toppserien.

NB! Artikkelen er utarbeidet av Sören Döpker og Torbjørn Andersen.

Kolbotn – Vålerenga  1-2 (1-0)
Mål: 1-0 Ingrid Kvernvolden (30, str), 1-1 Dejana Stefanovic (60, str),1-2  Dejana Stefanovic (65)

Julie Hoff Klæboe ble revet over ende i feltet av Vålerengas Catherine Bott. Vålerenga protesterte på straffesparket til ingen nytte.  Ingrid Kvernvolden var sikker eksekutør på straffesparket. Samme Kvernvolden var nær ved å doble ledelsen etter 53 minutters spill. Skuddet fra langt hold gikk i stolpen.

Etter 60 minutters spill fikk Vålerenga straffespark. Det var Celin Bizet Ildhusøy som ble felt. Dejana Stefanovic var sikker på straffesparket. Tre minutter senere var kampen snudd. Stefanovic banket ballen i nettet fra kort hold. Vålerenga hadde et treff i tverrliggeren på overtid i kampen.

Arna Bjørnar – Rosenborg 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Lisa-Marie Karlseng Utland (33), 0-2 Julie Blakstad (53)

Utland var på rett plass tid rett tid på Blakstads innlegg og laget 1-0. I den andre omgangen ropte Arna Bjørnar på straffespark etter 50 minutter. Haugland ble revet ned i feltet men dommeren vinket spillet videre. Tre minutter etterpå doblet Blakstad Rosenborgs ledelse til 2-0. Matilde Rogde hadde den målgivende pasningen til Blakstads skudd.

Avaldsnes – LSK 2-3 (0-1)
Mål: 0-1 Sophie Roman Haug (8), 0-2 Camilla Linberg (57), 1-2 Anna Langås Jøsendal (77), 1-3 Sophie Roman Haug (83), 2-3 Anna Langås Jøsendal (84)

Roman Haug sendte gjestene i ledelsen 1-0 etter et flott forarbeid fra Cathrine Dahlström. Haug headet ballen i nettet. Linberg doblet ledelsen i den andre omgangen etter en fin soloprestasjon.

Jøsendal reduserte for Avaldsnes etter en retur fra LSK-keeper Ida Norstrøm. Roman Haug sendte LSK i ledelsen 3-1 med en lobb fra langt hold. Like etter reduserte Jøsendal  nok en gang for hjemmelaget Avaldsnes.

-Det var fortjent å vinne kampen og ta med oss tre poeng. For oss har vi gravd dypt med tre kamper på syv dager etter karantene og i tillegg en tidligere 50 dagers karantene. Det er sterkt av oss å stå igjen med ni poeng etter tre kamper, sier LSK-trener Knut Slatleim til Fotballnerd.no.

-Det ble jevnt på slutten?

-De fikk en redusering litt ut av det blå og vi må kontrollere kampene bedre inn, men det viktigste er at vi vinner, sier Slatleim.

Lyn – Klepp 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Kristin Haugstad (2), 2-0 Joanne Bækkelund (38)

Emma Stølen Godø stusset ballen videre til Haugstad som rundet keeper og satt inn 1-0. Joanne Bækkelund scoret det andre målet med hodet. Dermed tok Lyn årets første seier og Klepp fikk sesongens første tap. Klepp hadde en heading i stangen i det 90. minuttet med D´Anjou.

-Den seieren smakte j… deilig, sier Tom Stenvoll til Fotballnerd.no og fortsetter:

-Vi har vært gjennom en uke mange mange inntrykk og hard jobbing. Vi spiller en veldig god første omgang og så blir det litt mer Hawaii-fotball i den andre, sier Stenvoll.

-Det er sterkt å slå Klepp 2-0?

-Ja. Det er kanskje det. Det kunne blitt veldig mye mer. Vi er gode men jentene må begynne å tro på det. Det var veldig gøy med årets første seier, sier Stenvoll.

Stabæk – Sandviken 1-2 (1-2)
Mål: 0-1 Elisabeth Terland (23), 1-1 Live Aandal (33), 1-2 Vilde Hasund (40)

Sandviken åpnet kampen best og fikk en tidlig mulighet da Elisabeth Terland ble spilt gjennom i bakrommet, men ikke klarte å overvinne Sunniva Skoglund. Sandvikens trusler mot Stabæks bakrom skulle imidlertid vise seg å være problematiske for hjemmelaget, og etter halvspilt omgang plasserte Terland ballen utenfor Skoglunds rekkevidde.

Ti minutter senere slo Stabæk tilbake. Ballen havnet hos Live Aandal i boksen. Hun skjermet kula sterkt mot en forsvarsspiller, ble felt av Teagan Micah da hun rundet henne, men klarte likevel å styre ball i nettmaskene. Scoringen var ensbetydende med Stabæks første mål og Sandvikens første baklengsmål for sesongen.

Her utligner Live Aandal til 1-1 for Stabæk. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Det var likevel Sandviken som skapte flest sjanser sett under ett og som tok ledelsen igjen fem minutter før pausen. Denne gangen var det Vilde Hasund som ble spilt gjennom av Terland og som var trygg alene med Skoglund.

Aandal kunne ha utlignet fem minutter etter hvilen da hun skjøt over tverrliggeren etter en kontring. Utenom denne muligheten hadde Sandviken imidlertid grei kontroll, og det var gjestene som skapte sjansene. Skoglund reddet fremragende da Rakel Engesvik havnet alene med henne, og styrte Terlands frispark i tverrliggeren.

De siste tjue minuttene ble Stabæk mer og mer offensive i jakten etter utligningen. Vertene skapte noen småfarligheter, men ingen store sjanser, og gikk dermed på sitt tredje strake tap. Sandviken derimot har full pott etter tre kamper.

Sandviken trakk det lengste strået på Nadderud i kveld. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no