Overgangssagaen er over: Junker solgt til Japan

337
Kasper Junker, her etter han scorte borte mot Strømsgodset da Glimt sikret gullet. Junker markerte seg for 27 scoringer, og ble Eliteseriens toppscorer. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Overgangssagaen rundt Kasper Junker som har pågått nesten hele våren, er over. Dansken er solgt til Urawa Red Diamonds.

Salget kommer etter at Junker forlot Bodø/Glimts laghotell i Spania på søndag kveld. I forkant hadde klubben avslått bud fra en japansk klubb. I en uttalelse på mandag skrev Glimt at et salg på dette tidspunktet var uaktuelt. Likevel har seriemesterne nå gått med på å selge 27-åringen.

– Vi ønsker å takke Kasper for hans bidrag i 2020, og ønsker han lykke til i hans nye klubb. Tidspunktet for overgangen er i utgangspunktet ikke optimal for klubben, men vi vil nå bruke energien på det som ligger foran oss. Vi har tidligere vist at vi kan komme styrket ut av krevende situasjoner, og vi er trygg på at vi skal stå godt rustet til seriestart og en ny sesong. For oss vil det alltid handle om utvikling og de som er i klubben til enhver tid, sier Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen til klubbens hjemmeside.

Les også: Brann-spiller til Djurgården

- Annonse -

Junker forlater dermed Bodø/Glimt etter kun ett år i klubben. Dansken kom før 2020-sesongen fra danske Horsens, etter å ha tilbrakt høsten 2019 på lån i Stabæk. I 25 seriekamper for Glimt scoret han 27 mål, ble toppscorer i Eliteserien og bidro sterkt til at Glimt vant seriegullet.

– Når alt kommer på avstand kan vi alle sammen se tilbake på det fantastiske året vi hadde i fjor. Jeg og laget var med på å skrive historie. Det er det som betyr noe. Jeg gjorde helt rett i å dra til Glimt og få forløst det potensialet som var i meg. Derfor vil jeg rette en stor takk til trenerene, og resten av laget. Glimt er utrolig dyktige til å utvikle offensive spillere. Det må vi kunne si at jeg er et godt bevis på, siteres Junker.

Les også: Sætra til Kalmar

Nå ser dansken fram til å prøve seg i en ny liga og på et nytt kontinent.

– De som kjenner meg vet at jeg har hatt et stort ønske om å prøve meg i  Asia, og da særlig i Japan. Urwa er en stor klubb og det er et godt neste skritt for meg. Jeg får utfordret meg, kommet meg ut av komfortsonen og utviklet meg enda mer, sier spissen.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Fotball diskuterer du også i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -