Her er Palermos nye president

219

Ingen hvile for Palermo og fansene. Etter Zamparinis avskjed trodde og håpet alle at klubben endelig hadde roligere og lysere dager foran seg. Dessverre ser den nye eieren  ikke ut til å være et skritt i riktig retning.

Fra TV-kjendis til finansekspert

Det amerikanske fondet Integritas Capital som har tatt over er ledet av Paul Baccaglini, et kjent fjes i Italia, men ikke på grunn av en etablert karriere i forretning.
Han var reporter i «Le Iene» et TV-show som blandet undersøkende og gul journalistikk. Baccaglini var med i satiriske og plagsomme intervjuer til politikere og selv dannet et fiktivt parti kalt «Partito del Limone» (bokstavelig Sitronpartiet, men i overført betydning, Kline-partiet).
Da ble han en slags kjendis i landets nattliv, med mange datoer på diskoteker, arm i arm med de obligatoriske unge gullgraverne som graviterer mot showbiz.

Etterpå samarbeidet han med tidligere kollega Pif på MTVs «Il Testimone» (Vitnet): et annet journalistisk program. Tonen var fortsatt lettsindig i ny og ne, men iallfall var nivået litt høyere.

Imidlertid jobbet Baccaglini i trading og bygde seg opp i bransjen. Noen store forretningsbanker viste interesse i ham og i løpet av noen korte år har han opprettet fondet som nå har kjøpt Palermo.

- Annonse -

«Vi kjenner ikke ham»

Likevel er det ikke bare presidentens fortid og usedvanlig resymé som reiser tvil over klubbens fremtid.
Integritas Capital Advisors sin administrerende direktør Lou Frost har nylig erklært at «Baccaglini er ikke forbundet med vår firma».

Det finnes også andre selskap med liknende navn, men ikke noe har hittil bekreftet at Baccaglini som medlem, desto mindre som president og grunnlegger.
Zamparini har ikke svart til avsløringen, og hans taushet er like merkelig som bekymrende.

Uklare perspektiver for Palermo

Teoretisk sett skal fondet finne andre investorer som er villige å satse penger på en prosjekt. I så fall på Palermo og i klubbens nye infrastrukturer (stadion, trening- og kjøpesenter).
I virkelighet er det tvilsomt at noen skal investere betydelige summer på en nedrykket klubb med begrenset appeal.
Det mistenkes allerede at Zamparini, som skal likevel fortsette en stund i klubben som fotball-konsulent, har skaffet seg nye partnere i sine egne forretninger og at Palermos «salg» bare var et lurt trekk til å ha det i både pose og sekk.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -