Preget Gauseth tok tårevått farvel: – Et fotballiv varer ikke evig

503
Christian Gauseth har spilt sine siste minutter på toppnivå. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

(MJØNDALEN-BODØ/GLIMT 0-3) Christian Gauseth (38) var en preget mann etter sluttsignalet på Consto Arena. Selv om hans kjære Mjøndalen rykket ned, ble det ekstra tungt å innse at han hadde spilt sine siste minutter i toppfotballen.

– Det skal bli vanskelig å ta avstand fra det her. Jeg tror det blir veldig vanskelig å deale med. Samtidig så varer jo ikke disse tingene evig. Et fotballiv varer ikke evig. Man må slutte før eller siden, og for min del så tror jeg det er riktig nå. Og det er forferdelig tungt i dag, men når jeg får satt ting litt i perspektiv så er jeg takknemlig for alt jeg har fått vært en del av i fotballen. Så jeg har hatt utrolig med oppturer, og må tåle en nedtur i dag, sier Gauseth til Fotballnerd.no like etter kampslutt.

– Jeg kommer til å møte opp og ta en kopp kaffe i ny og ne, for det er jo vennene mine dette her. Både de som spiller og de som er på kontorene er jo personer som har betydd veldig mye i mitt liv. Så jeg kommer jo til å ha dem videre i livet mitt, men jeg skal ikke ha noe formell rolle, fortsetter MIF-kapteinen.

- Annonse -

Selv innrømmer 38-åringen at fremtiden uten fotballgarderoben blir veldig spesiell.

– Det blir rart. Nå har jeg egentlig forberedt meg på dette i flere år. På akkurat dette øyeblikket. Og når man ikke får gjøre dette igjen, og bestemt seg for at nok er nok, så er det klart at det her er vanskelig. Det er bare å være ærlig på det. Men jeg har jo tatt denne vurderinga her. Jeg vil være en aktiv pappa for sønnen min. Jeg har lyst til å ha en kropp som fungerer når jeg skal være sammen med han og oppleve ting i årene som kommer, og da tror jeg det er riktig å sette en sluttstrek nå, sier en rørt MIF-kaptein.

– Det her røyk i sommer

Etter tapet mot Bodø/Glimt var nedrykket et faktum for Mjøndalen og Christian Gauseth. Kapteinen er klokkeklar på at det ikke var denne kvelden som sørget for brunt nedrykk til OBOS-ligaen.

– Dette er jo ikke noe som kommer som noe voldsomt sjokk nå. Vi har hatt god tid på å forberede oss. Resultatene har vært spesielt dårlige i sommer. Og da hadde vi en del motstandere og kamper vi burde ha bikket i vårt favør. Og når vi ikke gjør det så blir det tøft på høsten. Vi har hatt hjemmekamper mot Stabæk, Brann, Sandefjord og Tromsø som vi ikke har klart å få med oss en seier fra. Vi har hatt bortekamper der vi har ledet med ett sekund igjen, mot Brann og mot Sarpsborg. Så dette her ryker jo ikke her i dag. Dette røyk jo sannsynligvis i sommer, oppsummerer Gauseth til Fotballnerd.no.

Midtbanespilleren skjønte ikke helt hva som skjedde i åpningsminuttene da Glimt scoret to(!) i løpet av kampens tre første minutter søndag kveld.

– Jeg så ikke situasjonene så godt. Men det er klart at når man får to mål i sekken mot landets beste lag, så blir jo det her bare forferdelig tøft. Det er ikke til å legge skjul på, innrømmer Gauseth.

Nå venter OBOS-ligaen for Gauseths lagkamerater, mens kapteinen selv inntrer i en ekspertrolle hos Discovery. Her skal Gauseth analysere tidligere lagkamerater og motstandere med et åpent blikk, og være dønn ærlig ifølge moldenseren selv.

– OBOS-ligaen er tøff den. Men klubben har jo satt sammen en spillertropp som de har veldig tro på. Det kommer jeg til å både støtte og heie på, men samtidig er jobben min å være ærlig om det hvis jeg skal jobbe med det. Så det blir en ny rolle for meg, avslutter Gauseth til Fotballnerd.no.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -