Premier League-giganten kan bli utestengt neste sesong

502
Premier League logo

Manchester City kan risikere å bli utestengt fra spill i Europa neste sesong.

I begynnelsen av mars besluttet UEFA at de skulle granske Premier League-klubben Manchester City. Hovedårsaken skal være at klubben er mistenkt t for å ha brutt organisasjonens finansielle regler, kalt FFP. Det handler om hvordan klubbene finansierer virksomheten.  Nå har en gruppe besluttet og funnet ut at klubben bør utestenges fra alt av Europeisk fotball i ett år.

New York Times la ut en rapport om at granskningsgruppen nå har kommet til konklusjonen at klubben bør utestenges fra spill i Europa i ett år. Dersom opplysningene stemmer skal en komité avgjøre om ett år er riktig straff for klubben. Dersom det blir stående som straff, kan City anke dommen til Idrettens voldgiftsrett.

Hovedårsaken for denne etterforskningen er diverse avsløringer fra Football Leaks-dokumentene. Før jul rapporterte også det tyske fotballbladet Der Spiegel, og en rekke andre internasjonale aviser, et dokument rundt klubbens økonomiske virksomheter.

Hvor det hevdes at Manchester City skal ha klart å lure seg unna systemet til UEFA, ved å holde klubbens inntekter skjult fra diverse sponsoravtaler i forbindelser med klubbens eier.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -