Lazio feirer sin syvende cuptriumf

107

Lazio slår Atalanta 2-0 på Stadio Olimpico og vinner Cupen igjen etter to tapte finaler (begge mot Juventus) i 2015 og 2017.
Atalantas hengte med i kampen helt til sluttminuttene men da tok Lazio ledelsen med luksus-innbytter Sergej Milinkovic-Savic på corner i 81. minutt. Joaquin Correa scoret mål nummer to på kontring i siste minutt av ordinær tid.
Dramatisk slutt for en jevn kamp. Begge lag spilte med høy intensitet men med varierende kvalitet i en spennende affære som liknet mer Premier League midttabell enn Serie A Topp-6.

Ingen happy ending for Askeladden

Atalanta ble straffet for sin mangel på rutine. Gasperinis gutter hadde aldri spilt en så viktig kamp og nervene var en faktor.
Laget løpte mye men de virket mindre effektive og nøyaktige enn de har vært i serien og på vei til finalen.
De fikk derimot kveldens største sjanse i første omgang. Freuler sitt skydd traff stolpen og Zapata klarte ikke å styre returen mellom stengene.
I samme angrep ropte spillerne på straffe for hands av Bastos. Armen var jo litt høy men dommer Banti fikk beskjed fra VAR-rommet at det var greit å spille videre.
«Jeg la ikke merke til handsen fra sidelinja men det er jo uakseptabelt! – klaget Atalanta-trener Gasperini etter kampen – Det er en soleklar episode. Jeg fatter ikke hvorfor de ikke sjekket den med VAR!»

Simone Inzaghis strategiske seier

Gjennom hele 90 minutter var Lazio det beste laget uten å skape særlig mye. Correa hadde en bra sjanse tidlig i andre omgang men Gollini var patent på skyddet.
Det var faktist trenerne som vant og tapte kampen. Simone Inzaghi byttet ut Bastos allerede etter en halvtime for han hadde fått et gult kort og hadde vært uryddig i mange situasjoner. En tam Ciro Immobile forlot banen for Felipe Caicedo som ga Lazio mer fart og dybde i bakrom. Til slutt kom Milinkovic-Savic inn og han headet 1-0 inn i sin første involvering.
Derimot nektet Gasperini å endre sin startelleve selv om Duvan Zapata hadde vært fullstendig ueffektiv og med Josip Ilicic og Alejandro Gomez tomme for krefter i andre omgang. Byttene kom altfor sent og kampen var allerede tapt.

Lazio i ferien, Atalanta under stort press

De samme lagene spilte mot hverandre for bare to uker siden og da var gjestene suverene med en flott 1-3 seier.
Klasseforskjellen var ikke betydelig på banen men var kanskje mer tydelig på benken. Gasperini har ofte vært kritisert for sin taktisk dogmatisme og han betalte for dette i kveld. En Plan-B var nødvendig men det fantes ingen og Inzaghi klarte å vinne kampen med pragmatiske avgjørelser.
Lazio kan feire en ny Cupseier som redder en ganske skuffende sesong: plassen i neste års Europa League gruppespill er garantert.
Atalanta må reise seg med en gang for de har fjerdeplassen og Mesterliga å berge i to store seriekamper. Det tar veldig lite å kaste alt bort og gå fra årets flote dark horse til en italiensk Neverkusen som kom nære på og til slutt vant ingenting.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -