Premier League-tips: Liverpool FC

414
Liverpool
Liverpool logo

Liverpool FC

Liverpool kan fort bli et overraskelseslag foran neste sesong. Flere spennende kjøp, men kanskje litt svekket etter salget av Sterling og Gerrards avskjed?

Ny sesong i vente for de rødkledde fra Merseyside som til slutt endte på en skuffende 6. plass i fjorårets sesong. I år har de kanskje fylt tomrommet etter Luis Suarez´ overgang til Barcelona. De har hentet inn Danny Ings, Christian Benteke og Roberto Firmino på spissplass. Er det de som skal bøtte inn mål i Premier League 2015/2016?

Keeper:

- Annonse -

Liverpool er godt dekket på keepersiden. Mignolet er en meget god keeper på sitt beste, selv om det ikke er verdensklasse. I tillegg har de rødkledde fått inn Adam Bogdan fra Bolton som en god reservekeeper. En skade på keepersiden vil ikke svekke Liverpool veldig mye denne sesongen.

Forsvaret:

Liverpool opererte med en ny 3-backslinje i fjor, og det er mulig de fortsetter med det i år. De har mange gode forsvarsspillere, og har også hentet Nathaniel Clyne fra Southampton. I tillegg til Clyne kan Liverpool bruke Can, Skrtl, Moreno, Lovren, Sakho og Kolo Toure. Det blir spennende å se hvilke spillere som får tillit av Brendan Rodgers.

Midtbanen:

Liverpool har en av ligaens beste midtbaner. Med Coutinho, Henderson, Milner, Lallana og Markovic har Liverpool en kruttsterk midtbane med gode ferdigheter. Liverpool har også mistet spillere som Sterling og Gerrard, noe som vil svekke midtbanen, men ikke mye. I Sterling mister de mye fart og ung tankegang, og i Gerrard mister de en stor leder med mye rutine. Henderson er den nye kapteinen, og jeg tror han kommer til å fylle Gerrards tidligere rolle som kaptein godt.

Spissplass:

Liverpool har nok av spisser å velge i mellom, og mange gode. Liverpool bommet kraftig med spisskjøpene Balotelli og Lambert i fjor. I år har de hentet Christian Benteke, Danny Ings og Roberto Firmino, samtidig som Origi har vendt tilbake fra lån. Dersom Sturridge spiller like godt som han kan, Balotelli presterer godt og de nye kjøpene slår til, kan det bli en god sesong for Liverpool med mye mål.

Nøkkelspiller:

Philippe Coutinho.

Coutinho er en spiller som er en veldig viktig brikke for Liverpool. En kreativ midtbanespiller som gjør andre gode, samtidig som han varter om med gode enkeltprestasjoner. Scorer også noen mål. Coutinho må prestere for at Liverpool skal vinne kamper i år.

 

Vi har snakket med Liverpool-supporter Elias Ahvensalmi og her er svarene vi fikk:

Hva synes du om at vi i fotballnerd tipper laget ditt på 5.plass?

Synes det er en realistisk vurdering av dere. Men med full klaff på nye signeringer, unngår skader på nøkkelspillere og en mindre trøblete sesong enn i fjor, er vi raskt med i kampen om topp fire ser jeg for meg.

Hvilke forventninger har du selv til den kommende sesongen? Noen spillere som vi bør se ekstra opp for denne sesongen?

Jeg håper selvfølgelig at vi klarer å få CL-plass, men kommer nok til å bli utrulig jevnt helt der oppe så blir svært spennende å se hvordan sesongen ender. Jordan Ibe er en av spillerne som jeg ser for meg kan ta steget helt opp i år. Han har vært god i pre-season og virker som at han kommer til å bli satset på. Ellers tror jeg at Coutinho kan bli en av nøkkelspillerne i år med ny signeringene Benteke og Firmino.

Hvordan synes du klubben din har gjort det på overgangsmarkedet i sommer?

Jeg synes vi har gjort et bra overgangsvindu fram til nå, hvor vi har hentet flere spennende spillere. Det å få Milner inn på midtbanen ser jeg for meg at kan bli et løft. Ellers spennende signeringer i Benteke, Firmino, Ings, Clyne og Gomez. Sistnevnte har hatt stor tillit i pre season og har gjort sine saker svært bra som venstreback. Blir spennende å se hans utvikling utover sesongen.

Vi ønsker Elias og hans Liverpool lykke til med sesongen!

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. Liverpool
6. ?
7. Southampton
8. Everton
9. Swansea
10. West Ham
11. Crystal Palace
12. Newcastle
13. Stoke
14. West Bromwich
15. Aston Villa
16. Watford
17. Bournemouth
18. Sunderland
19. Leicester
20. Norwich

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -