Preview: Liverpool – Tottenham

312

Helgens toppoppgjør i Premier League finner sted på Anfield, lørdag kl. 18.30. Liverpool tar i mot et formsterkt Tottenham. Inngangen til kampen er den at begge lag bør ta 3 poeng. Tottenham for å holde liv i håpet om å ta igjen Chelsea, og Liverpool for å «kickstarte» sesongen etter en forferdelig start på 2017! Motivasjonen bør være på topp foran dette oppgjøret, ikke bare fordi Tottenham er formlaget i Premier League sammen med Chelsea, men også fordi Liverpool er ubeseiret i de 8 siste kampene mot Tottenham(5 seire og 3 uavgjorte). Uansett skiller det ikke mer enn 4 poeng mellom lagene før denne kampen(Liverpool 46p og Tottenham 50p), selv om det har vært klasseforskjell på prestasjoene de siste kampene.

 

Jürgen Klopp, (Foto: Thomas Rodenbücher, Flickr)

Liverpool:

Har hatt en forferdelig innledning på 2017 hvor de har tapt både mot Hull og Swansea, i tillegg til en uavgjort mot Sunderland. De har ikke vunnet i serien siden 31 januar, da de vant 1-0 mot Manchester City.  Som jeg nevnte i oppdateringen rundt topplagene etter jule-og nyttårsprogrammet,  er og blir det store problemet til Liverpool forsvarspillet og keepertabber. I sist kamp mot Hull mistet Mignolet en ganske enkel ball i beina på Hull-spissen som enkel kunne pirke inn 1-0 rett før pause. Det er sånne ting som avgjør fotballkamper. Det har heller ikke gått på skinner i angrepsspillet. Coutinho har ikke funnet helt tilbake til storformen han hadde før sin skade, og han er som kjent meget sentral i det som skjer fremover på banen for Liverpool. Mané har også akkurat kommet tilbake fra Afrikamesterskapet. Med de to tilbake i slag er det ingen tvil om at Liverpoll blir farlige på Lørdag.

- Annonse -

 

Siste 4 kamper:

Hull (borte) : 0-2

Chelsea (Hjemme): 1-1

Swansea(Hjemme): 2-3

Manchester United(Borte): 2-2

 

Skader: Lovren og Klavan(usikre)

 

Tottenham:

Har egentlig bare fortsatt den gode trenden fra før nyttår. Er ubeseiret i 2017, selv om de var heldige borte mot Man City. De skaper nok sjanser til å score både 1og 2 mål hver eneste kamp, i tillegg til at de er bunnsolide defensivt. Dette skal maskinene på midten, Wanyama og Démbélé ha mye av æren for. Kanskje er de den beste midtbaneduoen i Premier League for øyeblikket. Begge er bevegelige, sterke og gode med ball. Det eneste de mangler er flere mål.

 

Siste 4 kamper:

Midldlesbrough (hjemme): 1-0

Sunderland(borte): 0-0

Man City (borte): 2-2

WBA (hjemme): 4-0

Skader: Rose, Verthongen, Lamela

Kampen:

Alt tyder på en offensiv og sjanserik kamp på lørdag. Begge lag presser høyt og forsøker å gjenvinne ball tidlig. Dette fører ofte til mange balltap og litt «hawaifotball». Ofte har det vært nettopp balltap som har ført til scoringer disse lagene i mellom da begge lagene liker å spille seg ut fra en egen 5-meter. I tillegg til dette kryr det av gode enkeltspillere på begge lag. La oss håpe på en kjempematch med mange mål på lørdag!

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -