FIFA har fått en ny ambassadør: ingen annen enn Diego Armando Maradona.

Han har meldet saken selv på sosiale medier: «Nå er det offisielt. Jeg kan endelig fullføre en av mine drømmer: å jobbe for en ren og åpen FIFA, sammen med folk som virkelig elsker fotball. Takk til alle som har støttet meg i den nye utfordringen».

Gode fiender, bedre venner?

Maradona er kanskje tidenes beste fotballspiller, men også en av de mest kontroversielle skikkelser i idretten. Og, selvsagt, en mann berømt for sine direkte og ofte uortodokse synspunkter på fotball og spesielt på FIFAs tidligere pamper.

El Pibe mislikte Sepp Blatter og Michel Platini (en gammel rival på bana) og var aldri tilbakeholden overfor hvor lite han respekterte dem.
Det er derfor litt rart at han har takket ja til ambassadør-rollen nå, for FIFA president Gianni Infantino er knapt en ny mann i fotballpolitikk og han var allerede involvert under Maradona sine fienders regjering.

- Annonse -

Det skal være interessant å finne ut hva slags makt og innflytelse kan Maradona ha i fotballs største organisasjon.
Nå ser vi entusiasme og smil, men Diego er ikke akkurat en tålmodig og diplomatisk fyr. Hvor lenge skal det gode forholdet vare?

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -