Moldes motstander i åttedelsfinalen Granada, kan som eneste klubb i verden skilte med å ha hatt tre stykk Maradona på laget.

Den spesielle begivenheten som enda er husket i Andalucia fant sted 15 november 1987.

Historien begynner allerede sommeren 1987 da den daværende Segunda División A klubben ønsker å hente yngstemann Maradona, Lalo fra Boca Juniors. På denne tiden er Diego Maradona på toppen av sin karriere med verdensmesterskap-tittel og storspill i Serie A for Napoli.

Les også: Hør Molde-låten som tar av på nett

- Annonse -

Det skulle dog vise seg problematisk for Granada på nivå to i Spania og finansiere overgangen til lillebror Lalo Maradona. Det er dette som senere leder til den utrolige treningskampen med alle brødrene Maradona på laget. Diego blir flydd inn til Madrid for å snakke med Granada sin klubbpresident, med seg på flyet har han frikort til å forhandle med den spanske klubben.

Som en del av overgangen blir de raskt enige om at det kan arrangeres en treningskamp med stor appell. Dette er historien om da de tre Maradona-brødrene ikledde seg Granada-drakten: Diego, den nylig signerte Lalo og Hugo, som på det tidspunktet spilte i Italia for Ascoli.

(Video: Høydepunkter fra kampen mellom Granada og Malmø, artikkelen fortsetter under videoen)

15. november 1987, bare syv dager etter at han hadde på seg drakten til et ubeseiret Napoli og leder i Serie A, forsterket Diego Armando Maradona Granada i treningskampen mot Malmø.

Les også: -Største kampen jeg har dømt

Diego forlot Napoli for å hjelpe Granada med å signere broren. De tre brødrene spilte sammen. Granada vinner kampen 3-2, med mål av både Diego og Lalo.

Verdensmesteren tok på seg kapteinsbindet for rojiblanco-laget og scoret på et frispark med nummer ni på ryggen. Han feiret målet som om det var en betydningsfull kamp og ikke bare en treningskamp.

I virkeligheten ble Malmøs levekostnader betalt, og Diego fikk pengene han hadde satt inn for å betale Boca for broren tilbake. Granada kokte med ankomsten av Maradona i en hendelse som fremdeles huskes i den andalusiske byen.

Lalo Maradonas inntreden var ikke som forventet for Granada. Laget rykket ned til Segunda División B og Lalo spilte 19 kamper, med to scorede mål. Året etter spilte han bare åtte kamper, med to scoringer. Senere spilte han i Venezuela, Argentina og Canada.

Mellomste bror Hugo signerte i 1990 for Rayo Vallecano. Deretter avsluttet han karrieren i Japan etter å ha vært innom Østerrike og Uruguay.

Fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -