Argentinske medier: Diego Maradona er død

128

Diego Maradona. Bilde: Neogeolegend, Wikimedia.

Diego Armando Maradona er død, skriver avisen El Clarin. 60-åringen skal ha dødd av hjerteinfarkt.

Tidligere i november hadde Maradona blitt operert etter en hjerneblødning og tilbrakt åtte dager på sykehus. 12. november fikk han forlate sykehuset igjen.

Maradona har vært ansett for å være en av de beste spillerne noensinne. Han vant «The Double» med Barcelona, ledet Napoli til sine første og så langt eneste to seriegull, og vant flere andre titler med klubbene sine.

- Annonse -

For Argentina spilte han 94 landskamper, og ledet laget til VM-gull i 1986. I dette mesterskapet scoret Maradona et mål med hånden i kvartfinalen mot England, noe han selv betegnet som «guds hånd» etter kampen.

Maradonas landslagskarriere tok slutt etter to kamper i VM 1994. I dopingkontroll ble det funnet efedrin, og FIFA suspenderte midtbanestjernen. Han la opp som spiller i 1997.

Maradonas trenerkarriere var langt fra like suksessrik som spillerkarrieren. Han trente stort sett argentinske eller arabiske klubber. I tillegg fikk Maradona lede det argentinske landslaget fra 2008 til 2010. 4-0-tapet mot Tyskland i VM 2010 var imidlertid hans siste kamp som landslagstrener.

Til tross for det har Maradona blitt elsket av mange, særlig i Napoli og Argentina. I Rosario ble det til og med grunnlagt en kirke for Maradona, der den tidligere playmakeren betegnes som «D10S».

Saken oppdateres.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -