Ralph Hasenhüttl er ferdig i Leipzig

400
Ralph Hasenhüttl og RB Leipzig har avsluttet samarbeidet. Bilde: Thomas Rodenbücher, Wikimedia.

Bundesligaklubben RasenBallsport Leipzig og hovedtrener Ralph Hasenhüttl avslutter samarbeidet. Dette kunngjør Leipzig på sin hjemmeside. Det var 50-åringen som ønsket å oppløse kontrakten.

Grunnen er at klubben ikke ønsker å fornye Hasenhüttls kontrakt, som i utgangspunkt varte til juni 2019. Ettersom Leipzig klarte å kvalifisere seg til Europa League, og dermed nådde målet sitt, må det å ikke fornye kontrakten oppfattes som mistillit av Hasenhüttl.

– Det er legitimt at klubben har valgt å ikke fornye kontrakten. Vi har dog også framhevet at det ikke er ønskelig for noen å starte sesongen uten at framtiden er avklart. Fra mitt perspektiv er det veldig viktig å streve etter en bærekraftig kontraktløsning, for at klubben kan nå sine langsiktige mål. Derfor har jeg bedt ledelsen om å avslutte samarbeidet, sier Hasenhüttl.

Østerrikeren kom før sesongen 2016/17 til klubben. I sin første sesong ledet han den nyopprykkede klubben til andre plass i Bundesliga. I år klarte ikke Leipzig å gjenta suksessen, men havnet på sjette plass til slutt. I Champions League havnet klubben på tredje plass i gruppespillet, og kom til kvartfinalen i Europa League.

- Annonse -

RB Leipzig ønsket opprinnelig til å fornye kontrakten med Hasenhüttl, og har også vært i samtaler med treneren. Før partene kunne komme til enighet, ble forhandlingene først satt på vent og nå avbrutt fra klubbens side.

– Jeg hadde gjerne begynt den neste sesongen med Ralph Hasenhüttl som hovedtrener. I motsetning til situasjonen i vinteren har jeg nå riktignok kommet fram til at ett år hadde vært nok i første omgang. For Ralph fantes det imidlertid ingen alternativer til kontraktfornyelsen. Derfor ønsket han å oppløse kontrakten, sier sportsdirektøren Ralf Rangnick.

Det er foreløpig uvisst hvem som tar over laget etter Hasenhüttl.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -