Ralph Hasenhüttl er ferdig i Leipzig

221
Ralph Hasenhüttl og RB Leipzig har avsluttet samarbeidet. Bilde: Wikimedia.

Bundesligaklubben RasenBallsport Leipzig og hovedtrener Ralph Hasenhüttl avslutter samarbeidet. Dette kunngjør Leipzig på sin hjemmeside. Det var 50-åringen som ønsket å oppløse kontrakten.

- Annonse -

Grunnen er at klubben ikke ønsker å fornye Hasenhüttls kontrakt, som i utgangspunkt varte til juni 2019. Ettersom Leipzig klarte å kvalifisere seg til Europa League, og dermed nådde målet sitt, må det å ikke fornye kontrakten oppfattes som mistillit av Hasenhüttl.

– Det er legitimt at klubben har valgt å ikke fornye kontrakten. Vi har dog også framhevet at det ikke er ønskelig for noen å starte sesongen uten at framtiden er avklart. Fra mitt perspektiv er det veldig viktig å streve etter en bærekraftig kontraktløsning, for at klubben kan nå sine langsiktige mål. Derfor har jeg bedt ledelsen om å avslutte samarbeidet, sier Hasenhüttl.

Østerrikeren kom før sesongen 2016/17 til klubben. I sin første sesong ledet han den nyopprykkede klubben til andre plass i Bundesliga. I år klarte ikke Leipzig å gjenta suksessen, men havnet på sjette plass til slutt. I Champions League havnet klubben på tredje plass i gruppespillet, og kom til kvartfinalen i Europa League.

RB Leipzig ønsket opprinnelig til å fornye kontrakten med Hasenhüttl, og har også vært i samtaler med treneren. Før partene kunne komme til enighet, ble forhandlingene først satt på vent og nå avbrutt fra klubbens side.

– Jeg hadde gjerne begynt den neste sesongen med Ralph Hasenhüttl som hovedtrener. I motsetning til situasjonen i vinteren har jeg nå riktignok kommet fram til at ett år hadde vært nok i første omgang. For Ralph fantes det imidlertid ingen alternativer til kontraktfornyelsen. Derfor ønsket han å oppløse kontrakten, sier sportsdirektøren Ralf Rangnick.

Det er foreløpig uvisst hvem som tar over laget etter Hasenhüttl.

Kommentarer

kommentarer