Ranieri er (ikke) for gammel for Ligue 1

165

Claudio Ranieri kan trene i Nantes til slutt. Avtalen var i fare for managere eldre enn 65 trenger en dispensasjon for å jobbe i fransk fotball.
Tidligere landslagssjef Raymond Domenech, nå leder til trenernes fagforening, var italienerens største og kanskje eneste fiende. Loven er loven, men det er ikke en hemmelighet at mannen bærer nag til italiensk fotball etter VM-2006 og at han ikke er spesielt godt likt i landet sitt heller.
«Det er bare Fotballforbundet og herr Domenech som hindrer oss i saken – fortalte Nantes’ president Waldemar Kita til France Info – Vi aner ikke hvorfor».

Endelig kom den logiske løsningen. Ranieri, som Guy Roux i 2007, har fått dispensasjonen på grunn av en lang og mer enn respektabel karriere.

En ny utfordring

Etter mange mange sesongen som andremannen, eller «tinkerman» som de kalte ham i England, overrasket Ranieri hele fotballverden for to år siden da han ledet Leicester City til et historisk gull med et lag som skulle ha vært involvert i nedrykksstriden.
Eventyret fikk en sur slutt for han fikk sparken i februar 2017 mens de regjerende mestrene slet i serien og forrige sesongens helt ble gjort til syndebukk.
I det siste takket Ranieri nei til et veldig lukrativt tilbud fra Kina og til to Premier League klubber. Han kan nå prøve seg igjen i Frankrike etter de to overbevisende sesongene i Monaco.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

- Annonse -

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -