Real Madrid stjernen Luka Modric kan få fem år i fengsel

815

Real Madrids midtbanespiller Luka Modric skal ha endret forklaringen, i rettsaken mot tidligere Dinamo Zagreb-sjef Zdravko Mamic . Noe som gjør at han kan risikere fem år i fengsel.

Den Kroatiske landslagsspilleren og Real Madrid spilleren Luka Modric vant nylig sitt tredje Champions League-tittel med Real Madrid. Nå er han kommet i hardt vær i hjemlandet Kroatia. Luka Modric er en av de viktigste vitnene i saken mot Zdravko Mamic, som er en av de mektigste herremenn i kroatisk fotball. Tidligere var han direktør for Dinamo Zagreb, her spilte også Luka Modric frem til 2008. Før han så ble solgt til Tottenham Hotspurs.

Nå blir 32-åringen etterforsket for å ha avgitt falskforklaring den 13. juni i en rettsalen i Osijek, om en kontrakt han skrev under på i 2004. Mimic som er hatet av fansen, til alle fotballklubbene i Kroatia. Noe som gjør at de fleste har boikottet de Kroatiske landslaget i flere år. Det er heller ikke en liten sak det dreier seg om her, som den tidligere fotballsjefen i Kroatisk fotball er anklaget for.

I tiltalen står det blant annet at han skal ha bedrevet med bedrageri, underslag og skattesvik. I tillegg er Mamić siktet for ulovlig virksomhet for store deler av overgangssummen som Tottenham betalte for spilleren – noe som etterforskningen av saken har avdekket er sant, og noe som forsvarsadvokatene skal ha avvist. De mener imidlertid at det ikke var ulovlig, det han gjorde.

- Annonse -

Luka Modric skal tidligere i karrieren også ha mottatt økonomisk hjelp fra Mamić, den gangen han ikke var sjef i Dinamo Zagreb. Den gangen  Dinamo solgt Modric til Tottenham for rundt 150 millioner kroner, gikk deretter halvparten av pengene direkte til spilleren selv. Her skal etterforskningen ha vist at Modric skal ha fått pengene fra enten sønnen eller broren til Mamić.  Til syvende å sist fikk Modric beholde omkring 15.000.000 kroner.

Denne saken handler i utgangspunktet om en kontrakt i mellom Luka Modric og Dinamo Zagreb. Zdravko Mamić hadde vært administrerende direktør i klubben, og det var han som var ansvarlig for forhandlingen den gangen Modric ble solgt til Tottenham. Veldig praktisk for giveren, så sto det i avtalen at overgangssummen skal deles likt mellom spilleren og klubben.

Påtalemyndighetene prøver å bevise om er at den spesifikke delen av avtalen ble gjort etter at Modric hadde blitt solgt – noe spilleren selv sa da han ble avhørt i saken i fjor. Nå er lyden noe helt annet, og han sier nå at han har rotet rundt i detaljene.

– Da jeg snakket om det, jeg snakket om en personlig kontrakt mellom Mamić og jeg som reguleres fordelingen av overgangssummen, sier Modric ifølge The Independent. Deretter kunne han ikke huske andre detaljer, selv hvilket år han gjorde sin landslagsdebut.

Skurken Mamić 

I Kroatia ser mange på Zdravko Mamić som en av de største skurkene i fotballen. Han har klart å kontrollere både Dinamo og landets fotballorganisasjonen selv etter at han hadde trukket seg fra sine stillinger. .

Derfor Luka Modrics endret forklaring forårsaket sinne i befolkningen over hele linja ønsker å se den tidligere fotball sjefen bak murene. Fotballfans synger sanger mot Modric og hotellet der han bodde med sin familie som barn, etter at de flyktet fra krigen har blitt malt med graffiti som sier. “Luka, du vil huske denne dag”

Har et enorm nettverk, og saken måtte flyttes

Zdravko Mamić har et enormt nettverk og det er ikke bare innen fotballen, han har venner som hjelper han godt. Saken skulle opprinnelig finne sted i den Kroatiske hovedstaden Zagreb, men  fordi de tiltalte var så gode venner med dommerne her, så det var nødvendig å flytte saken.

Liverpool-spillere Dejan Lovren er også knyttet til Mamić

Også etter Luka Modric var vitne, Skal også Liverpool-spilleren Dejan Lovren, som også har en historie knyttet til Mamić.

Men etter en uro i rettssalen sist onsdag hvor den tiltalte valgte å kaste sine  advokater foran alle og uttalte at han ville forsvare seg alene. Det fikk dommeren til å utsette saken.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -