REAL MADRID VINNER ETTER STRAFFEKONKURRANSE!

396

Real Madrid – Atletico Madrid 1-1 (6-4 etter straffekonkurranse). Scoringer i kampen: Ramos (15), Carrasco (79).
Finale UEFA Champions League, Estadio San Siro, Milano – Italia.
Dommer: Mark Clattenburg, England.

Lagene:
Real Madrid: Navas – Carvajal (Danilo), Ramos, Pepe, Marcelo – Kroos (Isco), Casemiro, Modric – Ronaldo, Benzema (Lukas), Bale
Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Godin, Savic, Luis (Lucas)- Saul, Augusto (Carrasco), Gabi, Koke (Thomas Partey) – Torres, Griezmann

Real Madrid åpnet kampen definitivt best. De skapte en stor mulighet allerede etter 5 minutter. Gabi feller Bale på hjørnet av 16 meteren. Bale sender frisparket hardt mot mål og Casemiro er først på ballen omtrent på 5 meter, men Oblak får gjort en glimrende benparade. Etter 10 minutter er Carvajal litt «het» i toppen og feller Griezmann stygt og unødvendig og drar på seg et gult kort.
Etter 15 minutter får vi et nytt frispark fra kanten etter at Juanfran har gått litt for hardt inn i Bale. Kroos slår frisparket inn mot nærmeste 5 meter-hjørne. Bale dukker opp der og stusser videre. Ramos klarer å rive seg løs og får pirket ballen forbi Oblak. 1-0 til Real Madrid. Så langt var dette veldig fortjent. Vi har gang på gang fått sett reprise av målet og det viser at Ramos var i offside når Bale stusset ballen videre. (Til og med Marca skriver at det var offside og skulle vært annulert).
Atletico hadde ikke produsert en eneste målsjanse og hadde store problemer med å spille seg ut av eget forsvar. Videre utover i omgangen kom Atletico mer med uten at det ble noen særlige sjanser ut av det. Det ble med noen spede forsøk fra Griezmann som Navas veldig enkelt tok hånd om. Ronaldo var helt usynlig i denne første omgangen. Det var Bale av de store stjernene som fremsto mest friskt.

Andre omgang startet ganske mye friskere. Allerede etter 2 minutter spilt får Atletico straffespark etter at Pepe feller Torres. Griezmann banket straffen i tverrliggeren og fremdeles 1-0. Atletico har åpenbart bestemt seg i pausen for å sette opp tempoet og presse høyere. Det skapes en del halv-farlige muligheter foran Navas de første 10-12 minuttene av omgangen. Savic var veldig nære etter en corner, men rett utenfor. Saul hadde et fint forsøk på hel volley etter et innlegg fra Carrasco. Der hadde Navas vært sjanseløs om den hadde gått innenfor. Etter 79 minutter før vi en trippelsjanse for Real Madrid. Bale spiller til Ronaldo som avslutter, men Oblak redder meget bra, men må gi retur. Returen klareres, men Bale får en tredje mulighet som blir reddet på streken. STOR SJANSE til Real Madrid her. Rett etter får Juanfran ballen ute på høyre side. Han legger et perfekt innlegg til Carrasco som har gjort et perfekt løp og banker ballen opp i nettaket Det er 1-1 og 10 minutter igjen å spille. Fortjent etter at Atletico har dominert denne omgangen. Det ble en frisk avslutning og det endte 1-1 etter ordinær tid og dermed ekstraomganger.

Gjennom ekstraomgangene virket det som om Atletico hadde mest krefter igjen, men det var lite å hente over alt. Det blir muligheter til begge lag, men de skorter på presisjonen i avslutningene. Ingen mål i ekstraomgangene og det blir straffekonkurranse. En kamp som begynte litt lite underholdende har virkelig tatt seg opp i dramatikk og spenning.

Straffekonkurranse i en Champions League finale. Det ultimate nerveopplegget! Real Madrid vant trekningen og fikk første straffe:

Ronaldo 5-3

Det er dette som er så brutalt med straffekonkurranse. Det MÅ bli en syndebukk – denne gangen heter han Juanfran Torres. Vi gratulerer Real Madrid med seieren og sender noen trøstens ord til Juanfran. Han har det vondt nå. Det ble en meget jevn og hard kamp som vi nevnte i forhåndskommentaren. Det var veldig mange slitne bein på slutten.