UEFA EURO 2016 – FRANCE

761

(Bilde: Offisiell logo for EM. Kilde uefa.com)

Årets store fotballbegivenhet starter fredag 10/6

Frankrike er vertskap for årets EM i fotball. Fire år er gått siden Spania vant i Polen/Ukraina. Spania vant også i 2008 i Sveits/Østerrike. Årets utgave av EM er utvidet med 8 lag og det er nå 24 nasjoner som skal delta. Ved alle endringer som gjøres er det delte meninger om hva som er best. Mange har hevdet at utvidelsen vil senke kvaliteten. Vi skal ikke ta den debatten her, men det er en del nasjoner som er med før første gang. Tyskland og Spania med 3 mesterskap hver er de mest suksessfulle nasjonene i denne konkurransen.

Vertslandet Frankrike har selv vunnet EM i 1984 og 2000 og må finne seg å være i favorittsjiktet på hjemmebane og med en meget strek tropp.

- Annonse -

10 byer

Kampene skal spille i 10 byer. Paris, Saint-Denis, Saint Etienne, Lyon, Lille, Marseille, Bordeaux, Toulouse, Lens, Nice.

For en presentasjon av byene se http://www.uefa.com/uefaeuro/hosts/index.html

Sikkerhet

Dessverre har det blitt mer og mer risikabelt å arrangere store idrettsarrangementer. Store folkemengder er alltid et mål for terrorister. For et halvt år siden (15.11.2015) var det et terroranslag i Paris der 130 mennesker ble drept. Stade de France var et av stedene det ble detonert en bombe. Tidligere i år (22.03) var det et terroranslag i Brussel, 35 drept og over 300 skadet. Det har vært mange som har pratet om og foreslått at EM skulle spilles for tomme tribuner. Arrangørene ved ordføreren og politisjefen i Paris har hevet nivået på det som er kravet fra UEFA. Det innebærer økt vakthold på de stedene der supporterne skal oppholde seg. Vakthold 24 timer i døgnet, omfattende overvåking og en mengde innkalte ekstra styrker fra politiet. Det er vel ingen som tviler på at sikkerheten blir tatt på aller høyeste alvor. Spørsmålet vil alltid være om det er nok? Man kan aldri garantere for sikkerheten, sånn har dessverre vår tid blitt.

 

Hvilken nasjoner er favoritter?

Tittelforsvarer Spania må regnes med. Tyskland er alltid gode i mesterskap. Frankrike på hjemmebane er absolutt blant favorittene. England, en gammel storhet, har de noe på gang igjen? Italia, kanskje ikke av de ypperste favorittene, men alltid å regne med. Belgia kan gjøre sitt beste mesterskap på lenge. Portugal er også med i toppsjiktet. Disse lagene og alle de andre lagene vil bli grundig presentert i tiden frem mot oppstart av mesterskapet.

fotballnerd.no sin dekning av mesterskapet.

Vi i fotballnerd.no gleder oss til mesterskapet. Det blir spennende kamper, fine mål, diskutable dommeravgjørelser, nye stjerner som utmerker seg, et par favoritter som ryker tidlig. Alt dette og mer til er ting som skjer i mesterskap og det vil bli behørig dekket av fotballnerd.no. Her er hvordan vi har planlagt å dekke mesterskapet.

 

  1. Vi skal presentere alle deltagerlandene der vi ser litt på troppen de råder over, gruppen de er i og litt øvrig bakgrunn rundt deres deltagelse i EM
  2. Vi starter 29.05 og vi vil presentere 2 lag hver dag. De blir lagt ut ca. kl. 12.00 og 18.00. Dette betyr at vi har siste lagpresentasjon den 09.06, altså dagen før det hele sparkes i gang.
  3. På kamdagene vil vi ha en kamprapport for de fleste kampene, i tillegg til at vi vil ha et EM-Magasin.
  4. EM-Magasinet skal være en en veldig kort oppsummering på dagens hendelser (ikke kamprapporter) men andre ting som skjer. Vi vil bare summere kort opp resultatene fra kampene. Deretter skal vi se litt fremover på hva som skal skje dagen etter. EM-Magasinet skal komme daglig i hele mesterskapets varighet.

FØLG FOTBALL-EM 2016 PÅ fotballnerd.no! 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -