Real Sociedad skaper ny spenning i La Liga

156

Real Sociedad – Barcelona 1-0. Scoring: Oyarzabal (3)
Anoeta, San Sebastian Lørdag 9/4 kl. 20.30.

Lagene:
Real Sociedad: Rulli – Elustondo, Reyes, Mikel, De la Bella – Illarmendi, Prieto, Granero, Oyarzabal, Zurutuza – Vela
Barcelona: Bravo – Alves, Mascherano, Piquet, Roberto – Rafinha, Busquets, Arda – Neymar, Messi, Munir.

San Sebastian og Real Sociedad er ingen lykkebane for Barcelona. Ikke første gangen de går på en smell der. Dette skulle være en kamp der ledelsen i ligaen skulle sikres, man skulle hvile noen spillere med tanke på CL-kampen mot Atletico Madrid på onsdag. Slik ble det ikke, det var en svak forestilling av ligalederen. De hadde riktignok hele spillet og styrte kampen hele veien, men de skapte lite muligheter, selv om hjemmelaget hadde flaks et par ganger og en god keeper.

Oyarzabal får et perfekt innlegg fra kanten etter bare 3 minutter. Han får gå opp ganske alene, og header inn et nydelig mål, men det var dårlig markering av Piquet i det tilfelle. Etter dette ble det et konstant press gjennom resten av kampen fra Barcelona. 74 % ballbesittelse sier sitt. Likevel ble det skapt relativt få store sjanser. Messi hadde et par muligheter men, det var ikke avslutninger vi gjerne ser fra den kanten. Arda hadde nok den aller største muligheten på et innlegg fra Neymar. Den går via en forsvarer og treffer Rulli’s hånd. Det var flaks for der var keeper i utgangspunktet utspilt. Neymar har et frispark som keeper er helt oppe i krysset og slår over. Det ble veldig mye spill på tvers på hjemmelagets banehalvdel uten at Barcelona klarte å treffe på noe gode gjennomløpinger som de gjerne klarer å få til i løpet av 90 minutter. Hjemmelaget forsvarte seg mesterlig gjennom hele kampen, men de hadde ikke så mange flere muligheter. En brukbar sjanse helt i starten av andre omgang, men den ble greit avverget.

- Annonse -

Det som var en stor ledelse i ligaen har nå skrumpet inn betydelig. Det er nå spenning igjen. Barcelona leder ligaen med 3 poeng foran Atletico og 4 poeng foran Real Madrid. Barcelona slår de på innbyrdes oppgjør, så de må et poeng foran Barcelona for å vinne. Det manglet mye på flyten i spillet i dag og det bar preg av å mangle Luis Suarez der fremme. Han sonet karantene i dag. Det er lett å se hvor mye trykk og intensitet han står for. Det manglet i dag. Selv om de byttet inn Iniesta, Raktic og Alba, så ble det ikke så mye mer trykk fremover. Real Sociedad kjempet som løver og det var mye kramper på slutten av kampen. De lå nede halve andre omgang og dommer klarte å legge til kun 3 minutter. Det viser at det lønner seg å drøye tiden.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -