Oppsummering lørdagens 29. serierunde

168

Bilde: Georg Niedermaier setter ballen i eget nett mot Bayern i lørdagens kamp på Mercedes Benz Arena.

Sesonginnspurten har inntruffet og det kjempes både i øvre ledd og i nedre ledd i Bundesligaen. På øverste ledd har Bayern München forsprang på 5 poeng til Dortmund på 2. plass, mens i nedre del ser det mørkt ut for Hannover 96, mens hele 7 lag kjemper om å unngå nedrykk.

Eintracht Frankfurt tok i mot TSG Hoffenheim på Commerzbank Arena denne lørdags ettermiddagen. Etter en scoringsfattig første omgang var det bortelaget som fikk ballen i mål etter 62 minutter spill fra Nafiem Amiri. Eintracht kom seg aldri tilbake i kampen og Mark Uth satt spikeren i kista og la opp til 0-2 i siste spillerminutt.

Eintrach Frankfurt – Hoffenheim 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Amiri (62′), 0-2 Uth (90′)

Gulekort: Seferovic, Abraham, Ayhan, Frankfurt. Süle, Uth, Rudy, Strobl, Hoffenheim.

Darmstadt tok turen til Hamburg denne lørdagen. Begge lagene kjemper for å beholde plassen i øverste ligaen og det var viktig kamp for begge lag. Hjemmelaget var favoritter foran dagens kamp, men det var bortelaget som satte inn 0-1 etter 38 minutter, som også ble pauseresultatet. Ut i andre omgang tok det ikke lang tid før Darmstadt sendte enda et stikk mot Hamburg. Etter 54 minutter legger Jerome Gondorf opp til 0-2. Nå må Hamburg virkelig slå raskt tilbake om de skal få noe ut av kampen. Men reduseringen kommer for seint. I sluttminuttene setter Lewis Holtby inn reduseringen til 1-2, som blir sluttresultatet og de resterende kampene denne sesongen er virkelig viktige for hjemmelaget.

Hamburger SV – Darmstadt 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Sulu (38′), 0-2 Gondorf (54′), 1-2 Holtby (90+1′)

Gulekort: Müller, Spahic, Cleber, Hamburg. Jungwirth, Caldirola, Darmstadt.

Tilskuere: 57 000

Ingolstadt tok i mot Gladbach på Audi Sportpark. Gladbach er høyt flyvende om dagen og kjemper om Champions League plass til neste sesong og lå kun 4 poeng bak Hertha Berlin på 3 plass som kun fikk med seg ett poeng i gårsdagens kamp mot sistplasserte Hannover 96. Men etter 45 minutter var det fremdeles 0-0 i kampen, og Gladbach som absolutt var favoritter i kampen klarte ikke å ta med seg alle 3 poengene de trengte i kampen, for 3 minutter før fulltid var det hjemmelaget ved Mortiz Hartmann som gir hjemmelaget 1-0 som også blir sluttresultatet i kampen.

Ingolstadt – Borussia M’Gladbach 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Hartmann (87′).

Gulekort: Özcan, Ingolstadt. Xhaka, Gladbach.

Tilskuere: 15 200

Serielederne Bayern tok den korte turen til Mercedes Benz Arena som få fekte med sablene mot VfB Stuttgart. Hjemmelaget var absolutt med i kampen og kom til store muligheter i de første 25 minuttene. Begge lagene hadde sine muligheter, men en god Neuer og godt forsvarspill hos Stuttgart holdt igjen. Arturio Vidal gikk tøft inn i taklinger og fikk gultkort etter halvspilt 1 omgang og han stoppet ikke der. Minutter senere gikk han hardt inn i en takling hvor dommeren brukte god tid, men lot det rødekortet ligge i baklomma. Det var nok for Guardiola som følte at slik aggresivitet vil gi han rødtkort i løpet av første omgang og byttet ut Vidal med Müller etter kun 27 minutter spill. Få minutter etter er det Niedermeier som setter ballen i målet til 0-1, ja det stemmer, i feil mål. Ribery sitt innlegg treffer forsvarsspilleren og gir Bayern ledelsen etter 31 minutter spill. Ut i andre omgang tok det ikke lang tid før David Alaba dundret ballen i mål etter 52 minutter til 0-2. Men Stuttgart fikk vlod på tann få 11 minutter etter da han på elegant vis satte inn 1-2 etter 62 minutter og kampen er ennå i gang. Godt press fra begge lag utover i andre omgangen uten at det utgjør noen forskjell for resultatet. Douglas Costa som blir dyttet inn etter 75 minutter skjærer inn og setter ballen godt plassert i det lengste hjørnet og sikrer Bayern nye 3 poenger. Meget viktige poeng her for Bayern som gir Dortmund noen nerver foran erkerivaloppgjøret i morgen mot Schalke 04.

VfB Stuttgart – Bayern München 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Selvmål Niedermeier (31′), 0-2 Alaba (52′), 1-2 Didavi (63′), 1-3 Costa (89′).

Gulekort: Didavi, Stuttgart. Vidal, Alonso, Alaba, Bayern.

Tilskuere: 60 000

Werder Bremen tok i mot Augsburg på Weser Stadion. Det var hjemmelaget som kom best i gang og gikk opp til 1-0 rett før pause etter skudd fra Florian Grillitsch. Ut i 2 omgang var det bortelaget som fikk blod på tann og islendingen Alfred Finnbogasson ga bortelaget utligning etter 53 minutter etter assist fra Caiuby. Men det var ikke dagens siste scoring i denne kampen. Jeong-Ho Hong ville det annerledes for bortelaget og satte inn 1-2 scoringen 3 minutter før full tid. Augsburg snudde kampen i 2 omgang og rykker seg forbi Werder Bremen på tabellen. Meget viktige ooeng for Augsburg. Bremen ligger på kvalikk plass og trenger poeng i neste kamp hjemme mot Wolfsburg.

Werder Bremen – Augsburg 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Grillitsch (43′), 1-1 Finnbogasson (53′), 1-2 Hong (87′).

Gulekort: Selassie, Fritz, Bremen. Caiuby, Opare, Finnbogasson, Max, Janker, Augsburg.

Tilskuere: 42 100

Lørdagens siste kamp er Wolfsburg som tok i mot Mainz på Volkswagen Arena kl. 1830. Etter et målløst første omgang var det André Schürrle som gir hjemmelaget ledelsen etter 53 minutter etter assist fra Bruno Henriques. Wolfsburg er virkelig i slaget om dagen og har masse selvtillitt etter den fantastiske kampen mot Real Madrid på onsdag denne uken da de vant hele 2-0 på hjemmebane. Men Mainz ville det annerledes og Jairo satte inn utligningen kort tid etter. Det ble ingen flere scoringer i kampen og begge lagene får med seg ett poeng hver. Det siste som skjedde var at Dante fikk 2 gulekort de siste 4 minuttene i kampen og måtte forlate banen 2 minutter før resten av lagene gikk i garderoben.

Wolfsburg – Mainz 05 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Schürrle (53′), 1-1 Jairo (66′).

Gulekort: Naldo, Henrique, Dante, Wolfsburg. Latza, Clemens, Mainz.

Rødtkort: Dante (2 gule kort)

Tilskuere: 27 844