Ronaldo ikke med i «Europas mest verdifulle XI»

374

Ronaldo ikke med i «Europas mest verdifulle XI»

Ballon dÓr nominerte Cristiano Ronaldo er ikke inkludert i en sveitsisk studie av Europas mest verdifulle ellever. Plassene på topp består av Barcelona-duo Lionel Messi og Neymar og Atletico Madrids Antonie Griezmann.

Sveitstiske CIES Football Observatory har gjort en studie av fotballspillere. I studien brukes en algoritme som innebærer spillernes alder, kontrakt, internasjonal status, erfaring, prestasjoner, samt oppnåelser av resultat og konkurransenivå for lagene. Studien omfatter Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 og Bundesliga. Her må den portugisiske stjernen se seg slått av Messi, Neymar og Griezmann på topp.

Her er Europas mest verdifulle ellever i følge CIES Football Observatory. Foto: Skysports
Her er Europas mest verdifulle ellever i følge CIES Football Observatory. Foto: Skysports

Den mest verdifulle elleveren består av tre Premier League-spillere. Manchester Uniteds keeper David de Gea og midtbanspiller Paul Pogba, samt Liverpool-spiller Philippe Coutinho. Serie-A er representert ved Juventus’ Leonardo Bonucci. Mens Ligue 1 er representert ved PSG-duo Marco Verratti og Marquinhos. De resterende spillerne kommer fra den spanske serien, henholdsvis fra Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid og Athletic Bilbao.

Cristiano Ronaldo er uansett favoritt til å vinne Ballon dÓr som skal annonseres på mandag. Det spekuleres i om noe av grunnen til at han kanskje ikke er med blant de beste i denne studien, skyldes skadeavbrekket han hadde etter sommerens EM. Den portugisiske stjernen har spilt 10 av Real Madrids 14 kamper i årets La Liga, og troner øverst på toppscorerlista ett mål foran Barcelonas Lionel Messi og Luis Suarez, samt Celta Vigos Iago Aspas.

- Annonse -

Hva synes du om dette uttaket? Burde Cristiano Ronaldo vært med? Diskuter gjerne i vårt kommentarfelt nedenfor.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -