Ronaldo redder Juventus i Derby d’Italia

126

Cristiano Ronaldos mål nummer 600 på klubbnivå, og årets tyvende i Serie A, reddet Juventus et poeng i en veldig underholdende kamp på San Siro.

Inter fikk en drømmestart og tok ledelsen etter bare sju minutter da Radja Nainggolan klinket til på volley fra 18 meter. Szczesnys forsøk var litt klovnete for han traff ballen med underarmen istedenfor hånden og den sprettet i mål.
Keeperen rettet det opp med to gode redninger noen minutter etterpå. Først på Icardi skudd, i spissens eneste merkeverdig involvering, da på De Vrij heading på kloss hold.
Juventus fikk til veldig lite og måtte nøye seg med et par langskudd. Bernardeschi kom temmelig nære på uten å trøble det til for Handanovic.

Sjanserik andre omgang

Etter pause var de regjerende seriemesterne endelig mer besluttsomme og presset mye høyere på bana. Godt angrepspill på høyre siden skapte en del farlige situasjoner. De Vrij reddet med rumpa Ronaldo sin avslutning som ville sikkert gått inn.
Det var vel et tidsspørsmål før CR7 kunne juble likevel. Pjanic sin geniale hælspark sendte ballen videre til portugiseren som plasserte den like lekkert i nærmeste stolpen.
Som det hadde ofte skjedd i år var Juventus ikke villige, eller i stand, til å komme opp med det avgjørende slaget. Inter spilte seg raskt tilbake inn i kampen og fikk en gedigen sjanse med Perisic etter en bra kombinasjon i femmeter. Vingen gikk for kraft og ikke for presisjon og Szczesny pælmet ballen over tverrliggeren.
Pjanic prøvde en volley, Nainggolan-style. Handanovic var mye dyktigere enn sin kollega og reddet relativt enkelt uten å engang gi en retur.
Emre Can og Perisic igjen økte tallet til langskuddene som knapt seilet over buret. Ronald skapte kampens siste sjanse fra høyre siden. Hans innlegg traff en forsvarspiller og innbytter Pereira men ballen rikosjetterte over streken for et utspill.

Generalprøve for 2019-2020 gullkamp?

Inter-Juventus er aldri en uinteressant kamp, for rivalitet mellom klubbene skaper alltid spenst og en god stemning. Likevel var kveldens kamp mye bedre enn den hadde rett til å være. Den Gamle Dames åttende Scudetto på rad er allerede i boks, Inters Mesterligaplass er temmelig trygg (mer pga motstandernes svakheter enn Nerazzurris styrke).
Likevel spilte vertene den vanlige storkamp mot de historiske erkerivalene. Noe Juventus fikk ikke svare på i første omgang. Det gikk bedre i den andre, da Allegri endelig skiftet til offensiv fotball.
Poengdeling kan alt i alt tilfredstille begge lag. Inter har vist det kan henge med, iallfall for en stund. Juve har ikke tapt selv om de ikke hadde mye å bevise.
Håpet er at neste år dette blit en ekte toppkamp og ikke et greit show i sesongslutt med bare ære og noen statistikker på spill

Kommentarer

kommentarer