Rønning Ovenstad: – Vi må bli mer «cocky» foran mål

165
Martin Rønning Ovenstad savner å være mer klinisk foran mål. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

Martin Rønning Ovenstad kom inn i pausen i søndagens kamp mot Sandefjord, og satte virkelig fart på hjemmelaget etter hvilen. Nok en gang sviktet uttellingen på siste tredel, og Mjøndalen sliter med å avgjøre tette kamper. Nå mener MIFs kantspiller at de må bli mer respektløse foran mål.

– Det er tre poeng vi egentlig skal ha, og vi må begynne å plukke tre poeng her hjemme nå utover høsten. Vi skulle gjerne ha startet med det nå, sier Martin Rønning Ovenstad til Fotballnerd.no og legger til:

– Vi hadde sagt til oss selv at vi burde vunnet denne matchen. Når vi ikke gjør det må vi hvertfall vinne Brann-kampen. Vi har satt oss selv i denne situasjonen. Men heldigvis er det andre lag som også har det tøft og sliter med poeng for tiden. Så vi har fortsatt sjanser for å holde oss. Og da må vi begynne å ta mer poeng, og spesielt her hjemme, konkluderer MIFs kantspiller.

- Annonse -

Martin Rønning Ovenstad så sine lagkamerater skape en gedigen dobbeltsjanse før pause, men byttene i pausen sørget for et enda friskere og skarpere hjemmelag i 2.omgang.

– De får jo målet sitt rett før pause, og utgangspunktet i pausen er vanskelig for oss. Men i 2.omgang presser vi dem ganske hardt, så vi kunne fortjent å få tre poeng til slutt. Men sånn er fotballen, sier Rønning Ovenstad og fortsetter:

– Vi skaper store sjanser. Det er mange sjanser, men det er den siste lille konsentrasjonen og den avgjørende avslutningen som vi ikke klarer å få til. Det handler ikke bare om uflaks. Vi må trene mer på dette. Hadde vi hatt litt mer kvalitet på siste tredel så hadde vi avgjort kamper som det her.

Uttellingen av store sjanser har på mange måter vært MIFs største utfordring denne sesongen. Martin Rønning Ovenstad er tydelig på at det dreier seg om mye mer enn marginer. Selv mener han de må bli mer «cocky» foran mål.

– Du kan godt kalle det udyktighet. Vi må ha flere løp fremover for å skape større rom, og med det få flere løp bakfra i banen også. Det var ikke det som var problemet nå, men heller den siste lille selvtilliten man har som angrepsspiller når man scorer mange mål. Vi må bare være litt mer «cocky» og vise mer ro foran målet. Vi må slutte å være stressa, og bare være mer «cocky» rett og slett, sier Rønning Ovenstad til Fotballnerd.no.

Mjøndalens kantspiller er klar over at det blir en ny tøff høst for å holde plassen i Eliteserien. Samtidig er han overbevist over at spillergruppen er klare for det som er i vente.

– Dette skal nok gå. Mjøndalen har vært i denne situasjonen før. Så vi vet hva som kommer, og vet at vi må brette opp ermene, sier Ovenstad og legger til:

– Det som er så rart med Mjøndalen er at alltid når det gjelder så får alle spillerne 10-20% ekstra å spille for. Og det synes jeg er en veldig bra egenskap, men også en litt rar egenskap. For vi skulle jo gjerne hatt den i hver eneste kamp. Da kunne vi latt være å gjøre det så spennende, men når det virkelig gjelder så skal vi være der og krige. Det viste vi i fjor, og året før der. Når det virkelig gjelder så skal Mjøndalen være der, og det skal vi vise igjen, avslutter Rønning Ovenstad til Fotballnerd.no.

Martin Rønning Ovenstad og Mjøndalen reiser til Kristiansand for cupens 3.runde allerede onsdag. Allerede kommende helg venter en tøff oppgave med bortekamp mot Rosenborg i Trondheim.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -