Rosenborg imponerte – Henriksen til røntgen fredag

200
Åge Hareide og Rosenborg imponerte mot Viking. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen,Fotballerd.no

(Rosenborg – Viking 5-0) Viking kom til Lerkendal for å følge opp 3-0 seieren over Brann. Det endte med et stygt tap for Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims mannskap.

Fem ulike målscorere
Markus Henriksen åpnet scoringsballet mot Viking. Han fikk et flott legg fra Dino Islamnovic. Henriksen plasserte ballen lekkert nede i hjørnet. Stefano Vecchia økte ledelsen til 2-0 på overtid i den første omgangen med et skudd som gikk via Viking-keeper Iven Austbø og i nettet.

Midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson headet inn 3-0 etter en pasning fra Erlend Dahl Reitan. Den scoringen må nok Viking-keeper Iven Austbø ta på sin kappe.

Kristoffer Zachariassen og Guillermo Molins scoret de to siste målene for Åge Hareides mannskap.

-Et godt resultat. I første omgang var vi effektive og fikk 2-0 mål rett før pause. Det var kanskje det som felte Viking. Når vi kom ut igjen fikk vi tre, sier Hareide til Rosenborgs nettsider.

Møter Bodø/Glimt i neste kamp
-Jeg er glad for å holde nullen og for å score. Vi er i veldig bra form og var fulle av energi i den andre omgangen, sier Eyolfsson til RBKs nettsider.

Han gleder seg til neste kamp mot Bodø/Glimt den 16. mai.

-Vi må holde beina på bakken. Det var veldig tøft der forrige sesong. Vi må restituere godt for det kommer til å bli en tøff kamp, sier Eyjolfsson.

Et skår i gleden for Rosenborg var at kaptein Markus Henriksen måtte gå ut med skade. Det fryktes en alvorlig leddbåndskade. Henriksen skal til røntgen fredag. Dino Islamovic måtte også gå av banen med skade.

Hos Viking kan man glede seg over at Zlatko Tripic er tilbake i spill igjen. Han kom inn som innbytter i kampen.

NB! Viking møter Tromsø den 16. mai.

Rosenborg: André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Hólmar Örn Eyjólfsson, Even Hovland, Adam Andersson – Vebjørn Hoff, Markus Henriksen (K) (Carlos Holse fra 33′), Kristoffer Zachariassen – Emil Konradsen Ceide Edvard Tagseth fra 88′), Dino Islamovic (Guillermo Molins fra 46′), Stefano Vecchia (Rasmus Wiedesheim-Paul fra 79′)

Viking: Iven Austbø – Sondre Flem Bjørshol (Herman Haugen fra 64′), Henrik Heggheim, Runar Hove, Viljar Helland Vevatne – Kristoffer Lie Løkberg, Joe Bell (Yann-Erik de Lanlay fra 64′) – Fredrik Torsteinbø, Samúel Fridjónsson (Harald Nilsen Tangen fra 27′), Kevin Kabran (Zlatko Tripic fra 64′) – Veton Berisha (K) (Shayne Pattynama fra 77′)