Rosenborg videre i Champions League-kvalifiseringen

327
Pål André Helland. Bilde: Jarle Vines, Wikimedia.

(Rosenborg -Linfield 4-0, 6-0 sammenlagt) Rosenborg har nådd andre runde i Champions League-kvalifiseringen. Trønderne fulgte opp 2-0-borteseieren mot Linfield med en 4-0-seier på Lerkendal.

Rosenborg hadde god kontroll på gjestene på eget gress. Unntatt noen få, harmløse langskudd kom ikke Linfield til noen nevneverdige avslutninger.

På den andre siden var Rosenborg kontrollerte i angrepsspillet og tok ikke noe risiko. Ut ifra det utviklet det seg en kamp uten mange muligheter. Alexander Søderlunds offsidemål etter litt over to minutter ble det få farlige avslutninger.

Etter tjue minutter utnyttet RBK sin første mulighet. Vegar Hedenstad slo et hjørnespark i boksen der Anders Konradsen stanget inn ledermålet.

I andre omgang tok det fem minutter før Rosenborg sikret avansementet for godt. Konradsen spilte ballen ut til Pål André Helland. Sistnevnte fintet ut motspilleren og slo ballen i feltet fra dødlinjen. Konradsen banket den i nettmaskene.

Nordirene skapte ingen store muligheter, men produserte feil i eget forsvar. Gjermund Åsen snappet opp et svakt utspill fra keeperen Gareth Deane og spilte en lav pasning i boksen. Deane reddet mot Helland, men David Akintola headet returen i det tomme buret.

Fem minutter før slutt fikk Helland også sin scoring etter å ha truffet tverrliggeren med et fint frispark tjue minutter tidligere. Akintola ble spilt gjennom på høyre side av boksen og spilte ballen foran målet. Helland fikk en enkel jobb med å styre ballen over streken.

I den neste runden spiller Rosenborg enten mot polske Piast Gliwice eller mot BATE Borisov mot Hviterussland. Den første kampen mellom lagene endte 1-1 i Borisov.