Runde 32: Ti tanker om Premier League-runden

172

Runde 32: Ti tanker om Premier League-runden

Det har vært en veldig spennende Premier League-runde, som har inneholdt det meste, både toppkamper og overraskende resultater i bunn.

1. Manchester United imponerer igjen

Det som ville sitte igjen mest fra denne runden for de fleste er Manchester-derbyet, der United endelig klarte å slå sin byrival, og det på en særdeles overlegen måte.  Å snu et derby fra å ligge under til å vinne 4-2, er imponerende, og det var også måten de spilte på. Hvem hadde for et år siden trodd at Ashley Young og Marouane Fellaini skulle dominere for United og senke City? Og også holde Angel Di Maria og Radamel Falcao på benken? Veldig få.

2. Alan Pardew slår tilbake

- Annonse -

Han var utskjelt, mislikt og egentlig avskrevet. Han satt i Newcastle i mange år, lenger enn de fleste managere gjør i dagens fotball, og opplevde det meste. Inntrykket er at Pardew er fantastisk manager i medgang, men sliter i motgang. Nå er Crystal Palace i flyten, og de vinner kamp etter kamp.  På mandag slo de Manchester City, og i helga knuste de Sunderland på bortebane. Og dette er et Sunderland som har sett bedre ut etter at Dick Advocaat tok over skuta, og vant Tyne-Wear-derbyet helga før. De vant hele 4-1, noe som er usedvanlig sterkt. Pardew har fått fart på maskineriet. Siden Pardew tok over har Crystal Palace vunnet 8 av sine 12 kamper i ligaen, og 5 av 6 bortekamper. Det er imponerende tall. Han har fått Glen Murray tilbake i laget, og han har scoret seks mål på ti kamper. Et lurt trekk med andre ord.

3. Yannick Bolasie – endelig ble potensialet utløst

Jeg har mer på hjertet i forhold til Palace’  imponerende seier, nemlig Yannick Bolasie. Kongoleseren hadde scoret fire ligamål på 99 kamper for Palace, mot Sunderland scoret han tre mål på 11 minutter, i sin 100. ligakamp for klubben. Man kan godt si at det var litt av prestasjon. For det er egentlig bare målene som har manglet. For de av oss som har fulgt med litt på Palace før og etter opprykket til Premier League har man sett potensialet til denne karen lenge, og han har virkelig vært livlig over lenger tid, det manglet bare målene fra han. Han kommer til å bli en ettertraktet kar i sommer, men i en klubb i slik medgang, spørs det ikke om at det sportslig rette for han er å bli i Palace videre. Fantastisk fotballspiller.

4. Tim Sherwood redder Aston Villa

Før kampen mot Tottenham var Sherwood det store samtaleemnet. Han ble sparket av klubben i sommer, etter å ha gjort en helt grei jobb etter å ha fårr jobben halvveis i sesongen. Siden den gang har vært arbeidsløs, til han fikk jobben med å redde Aston Villa etter Paul Lambert fikk fyken i vinter. Det ser han ut til å klare. Sherwood får mye kritikk for å være høy på seg selv, og faglig dårlig, men han har virkelig fått løftet dette Aston Villa-laget bort fra det kjedelige, til det mer livlige. Det er mye som tyder på at Sherwoods filosofi er svært kjærkommen hos Villa-fansen etter flere år med managere som Alex McLeish og nevnte Lambert, som er langt mer defensivt orientert enn Sherwood. Han har fått igang Christian Benteke, og belgieren ble også matchvinner på White Hart Lane med en strålende heading. Denne entusiasmen vil redde Villa fra nedrykk, så får vi se hva som skjer neste sesong. Så langt skal i alle fall Sherwood får skryt for jobben han har gjort.

5. To lite interessante matcher

Vi har kommet til det punktet i sesongen der noen kamper rett og slett ikke betyr noe som helst for oss seere. Denne helga fikk vi et par av disse, med Swansea – Everton og West Ham – Stoke. Begge endte 1-1, og vil neppe bli husket for noe som helst. Sånn blir det alltid når vi nærmer oss slutten av sesongen, og noen lag rett og slett blir liggende i et midtsjikt der man hverken vil kunne klatre eller falle så veldig mye på tabellen. Tre av disse lagene er nok i utgangspunktet fornøyd med å ligge der de ligger, mens Everton har skuffet denne sesongen. De vil bli flere sånne kamper mot slutten av sesongen.

6. Leicester kan klare seg

De startet sesongen fantastisk, men har hatt en forferdelig rekke med kamper mot slutten av høsten og utover, men ser ut til å finne seg selv litt igjen nå. De har ligget i bunn lenge og blitt avskrevet, men har jevnt og trutt plukket med seg noen poeng som gjør at de ikke er ferdige. Om Leicester klarer å bli værende i Premier League denne sesongen vil lørdagens overtidsseier og opphenting på The Hawthorns bli husket. Jamie Vardy har allerede skapt seg et navn ved å egenhendig senke Manchester United tidligere i høst, men på lørdag scoret han målet som kan redde Leicester. Leicester har igjen sju kamper (en mer enn resten), og fem av disse er på hjemmebane. De skal også møte neste alle de lagene nærmeste på tabellen, med Burnley borte og Sunderland borte, og Newcastle og QPR hjemme. Deres hengekamp er mot Chelsea, men Chelsea er også det eneste topplaget de skal møte, bortsett fra Southampton. Om Leicester tar med seg det de viste mot West Bromwich, tror jeg faktisk de klarer seg.

7. Hull rykker ned

Om situasjonen har blitt lysere i Leicester, ser den enda mørkere i Hull.  I likhet med Leicester har de flere hjemme- enn bortekamper, men motstanden ser rett og slett utrolig sterk ut. Neste helg skal de til Selhurst Park for å møte et Crystal Palace i storform, så venter hjemmekamper mot Arsenal, Liverpool og Burnley, før de skal til White Hart Lane og møte Tottenham også avslutter de sesongen hjemme mot Manchester United. Hvordan dette Hull-laget skal ta med seg nok poeng fra disse kampene, det sliter jeg med å se. Da må MYE endre seg.

8. Arsenal imponerer igjen

De har egentlig gått litt stille i dørene, men Arsenal har vunnet, og vunnet og vunnet i det siste. Åtte strake nå, og en sterk borteseier på Turf Moor i helga føyet seg bare inn i rekken. Både de og Manchester United ergrer seg vel over at sesongen skal avsluttes allerede i mai, for formen de har vist i det siste er fantastisk, og Chelsea har fortsatt et press på seg, når de jaktene lagene vinner og vinner. Vi har ventet på det, men nå er Arsenal virkelig farlige. Neste sesong kan fort bli deres store år.

9. Solid nok av Chelsea

Det vel få som ble kjempe imponert over Chelseas kamp mot QPR, men de vant, og det er det viktigste. Presset ligger på de, og de trenger å vinne det meste av kamper som er igjen, til tross for ledelsen de har opparbeidet seg. Ligaen vil trolig bli avgjort neste helg og helga etter der, for da skal de få prøve seg på de formsterke jaktene lagene, United og Arsenal. Tar Chelsea poeng i disse kampene, så er sesongen definitivt avgjort.

10. Passe opp, City

Fire tap de siste seks kampene, det lukter ikke Champions League, og de skal være glade for at de har opparbeidet seg et forsprang tidligere i sesongen. Og selv om Liverpool har tapt et par kamper i det siste, og Tottenham er avkjørt, så jakter fortsatt både Southampton og Liverpool på denne fjerdeplassen.  Det er fem poeng ned til Southampton, og det kan bli fire ned til Liverpool dersom de slår Newcastle mandag kveld. Manchester City og Southampton skal møtes i siste serierunde, og gjør ikke City jobben sin før det, så kan dette bli riktig så spennende. Trenden er dårlig, Pellegrini sitter utrygt, og å bli hentet opp og knust av sin byrival i helga, stod neppe i deres planer.

Resultater runde 32:

Swansea Everton 1-1

Southampton – Hull 2-0

Sunderland – Crystal Palace 1-4

Tottenham – Aston Villa 0-1

West Brom – Leicester 2-3

West Ham – Stoke 1-1

Burnley – Arsenal 0-1

QPR – Chelsea 0-1

Man United – Man City 4-2

Liverpool – Newcastle 2-0

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -