Før runden: De fire bunnlagene møtes internt, tøffe kamper for topplagene

171

Desember er i gang, det stopper ikke ligafotballen i Tyskland ennå på noen uker. Fredag kveld sparkes det i gang med Bayern München på reise til Mainz.

Vi  merker oss at de fire svakeste lagene møtes internt i to av kampene, og det kan få stor betydning for nedrykksstriden.

Dessverre er det bare å konstatere at Eurosport kun finner sin besøkelsestid på to av kampene, fra Dortmund og Darmstadt denne helga. Det er trist med tanke på de mange flotte kampene som spilles også i helga.

Her er mer om helgens kamper:

- Annonse -

Mainz – Bayern München, fredag 20.30:
Bayern er ikke i sin beste form og finner seg i en uvant posisjon – ikke på toppen. Med 27 poeng etter tolv kamper er det den svakeste åpningen av Bayern på fem år. Mainz vant imponerende nok på Allianz Arena tidlig i mars i fjor og tente med det et gullhåp for Dortmund – som de skuslet vekk da Dortmund tok imot Bayern i neste kamp (uavgjort). Mainz håper å kopiere bragden fra i vår, og stiller trolig med tre stoppere for å stoppe blant annet Lewandowski og Müller – som i motsetning til samme tid i fjor hadde 25 mål totalt, nå har kun sju (alle for Lewandowski). Bayern vant sist helg, men var ikke særlig fornøyd med prestasjonen i 2-1-kampen mot Leverkusen. Skadelisten til Bayern er ikke skrekkelig, men Kingsley Coman er uaktuell.

Bayer Leverkusen – Freiburg, lørdag 15.30:
Det var store forventninger til Leverkusen før sesongen, men nå har de sin svakeste start på ti år. Laget har også tapt de tre siste hjemmekampene. Freiburg startet godt, men nå er laget fra de svarte skogene nesten dypere inn i skogene enn noen gang. Laget har kun tatt tre av de siste 15 mulige poengene, og har bare en seier og hele fem tap på sine bortekamper hittil i sesongen. Freiburg har tre tap på rad, deres lengste rekke på nesten seks år. Leverkusen har fått ytterligere to dårlige nyheter denne uka, Admir Mehmedi er ute med skade i flere uker og Kevin Volland er ute til i februar. Freiburg har en lang skadeliste, i tillegg er Nicolas Höfler suspendert.

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach, lørdag 15.30:
«The Battle of the Borussias» er en kamp der begge lagene, av forskjellige årsaker, trenger tre poeng. Hjemmelaget må vinne for å ha heng på RB Leipzig og Bayern, mens Gladbach har hatt en svært skuffende sesong og trenger poeng for i det minste å holde nedrykksstriden unna. Gladbach har nå sju kamper på rad uten seier, og er helt nede på 13. plass. De har kun scoret 12 mål hittil i sesongen, det er færre enn ligaens toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang har til sammen (13 mål). Optimismen steg i Dortmund etter 1-0 mot Bayern for to uker siden, men de fikk seg et slag i trynet og tapte bortekampen mot Eintracht Frankfurt sist helg. Dortmund har aldri tapt en hjemmekamp i ligaen under Thomas Tuchel og har nå 27 kamper på rad uten tap på Signal Iduna Park. Men Dortmund har ikke trivdes på 13. kampdag de siste årene – og har faktisk tapt de tre siste oppgjørende i denne serierunden. Marco Reus starter trolig sin første ligakamp for BVB denne sesongen, men laget har ellers ikke de store skadeproblemene. Güerrero og Kagawa kan være aktuelle tross skadeproblemer i det siste. For Gladbach er skadelisten ganske lang; Dominguez, Herrmann, Schulz, Drmic og Traore er alle ute.

Hoffenheim – Köln, lørdag 15.30:
Lagene er utvilsomt to av de positive overraskelsene denne sesongen. Begge har tatt 22 poeng og ligger på Europa League-plasser i øyeblikket. For Kölns del er det beste ligastart på 20 år. Hoffenheim har ennå ikke tapt, men spilt uavgjort i sju kamper – og de tre siste. Köln er solide defensivt, med bare åtte baklengsmål er de best i ligaen sammen med Bayern på det området. Foran har de Anthony Modeste i knallform med 12 scoringer (av lagets totalt 18). Årets uavgjortspesialister møter laget som hadde flest uavgjort, 13 ganger, i begge de to siste sesongene. Kerim Derembay, en av sesongens beste spillere i Hoffenheim, er trolig ute. Trener Julian Nagelsmann sier at «han kan ikke spille ennå», samtidig som han sier at det «ser bra ut» for Kevin Vogt, som dermed muligens spiller igjen. Kaptein Matthias Lehmann er fortsatt ute for Köln, og den defensive midtbanespilleren Marco Höger er usikker.

Werder Bremen – Ingolstadt, lørdag 15.30:
Werder ligger på play-off med åtte poeng, Ingolstadt i nedrykksposisjon to poeng bak. Det er en sekspoengskamp som spilles på Weserstadion. Maik Walpurgi har ledet Ingolstadt i to kamper nå, og har en særdeles etterlengtet seier i Freiburg og uavgjort mot Wolfsburg å se tilbake på. Dette er en kamp som Ingolstadt «ikke har råd» til å tape. Werder hadde fire strake tap før de klarte uavgjort mot Hamburg sist helg i nordderbyet. Sist sesong vant Ingolstadt begge kampene mot Werder, uten å slippe inn mål. Werder er fortsatt et lag der det renne inn mål i begge ender, og er svakest i ligaen med 31 baklengsmål allerede. Werder-spissen Claudio Pizarro har scoret mot samtlige lag i årets Bundesliga, bortsett fra Leipzig og Ingolstadt. Han har en viktig rolle å spille for Bremen om de skal ta seg oppover på tabellen, nylig tilbake etter skade. Werders Max Kruse er usikker, noe som kan bety at Pizarro får tillit fra start. Aron Johannsson kan være aktuell for Werder igjen etter lang tids skade. Ingolstadt stiller trolig med samme mannskap for tredje kamp på rad, som igjen betyr at Ørjan H. Nyland må ta plass på benken.

Wolfsburg – Hertha Berlin, lørdag 15.30:
Ulvene sliter langt mer enn ventet. Uten hjemmeseier og med kun to trepoengere på de 12 første kampene, virker det alt annet enn på skinner i Wolfsburg. Trøsten foran denne kampen er at laget har et godt tap på Hertha og vunnet hjemme de tre siste årene – og scoret minst to mål. Hertha på sin side har tatt 24 poeng på 12 kamper, som er klubbrekord i Bundesliga. Hertha må klare seg uten bosnieren Vedad Ibisevic i kampen. Han har skrevet overskrifter denne uka. Sist helg scoret han sine bundesligamål nummer 99 og 100, men ble utvist. I midtuka skrev han ny kontrakt med Hertha. Men Salomon Kalou er tilbake etter langtidsskade, og i stigende form. Wolfsburg har nesten ingen skader, men Julian Draxler er usikker. Trener Valerien Ismael vurdere å gå over til en trebackslinje. Hertha må i tillegg til at Ibisevic er ute, klare seg uten Per Ciljan Skjelbred og Mitchell Weiser som begge er skadet.

RB Leipzig – Schalke, lørdag 18.30:
Ligaleder RB Leipzig jakter sin åttende strake seier, men møter et Schalke-lag i god form. Etter at de tapte de fem første kampene, er laget fra Gelsenkirchen nå uten tap på de siste sju kampene i ligaen, har tre strake seire (totalt fem strake seire om man tar med Europa League). Leipzig er ikke på toppen i hovedsak på grunn av godt forsvarsspill, de har et snitt på tre scoringer på de fem siste kampene. De har kost seg i sin første sesong i Bundesliga, og kanskje ser de ingen vei tilbake. Man begynner å snakke om ligagull, også særlig med tanke på at Bayern ikke er i storform for tiden. Leipzig har fortsatt fire forsvarsspillere ute med skade; Bernardo, Lukas Klostermann, Marvin Compper og Kyriakos Papadopoulos, og de stiller trolig uforandret fra sist helg. Max Meyer og Naldo måtte stå over Schalke-treningene i starten av uka, men de blir trolig klar til kamp. Franco Di Santo derimot blir neppe spilleklar. Uchida, Embolo og Huntelaar er alle skadet for de kongeblå.

Darmstadt – Hamburg, søndag 15.30:
Denne kampen er svært avgjørende. Laget som vinner her, kan se litt lysere på livet, mens laget som taper bare er inne i en enda dypere depresjon. Darmstadt er riktignok på trygg grunn, men har bare åtte poeng og er ett av de fire lagene som skiller seg ut i bunnen. HSV ligger helt sist med fire poeng, og ikke en eneste seier så langt. Darmstadt har tatt alle sine poeng hittil i sesongen på hjemmebane, og det er nok der de må gjøre det, men laget har nå fire strake tap. HSV har to uavgjort på rad, og ser kanskje en liten lysning. Darmstadt har få utfordringer i skadesituasjonen, mens HSV har tilbake Ekdal og Wood, men det er ikke sikkert de får starte her. De to viktige spillerne Filip Kostic og Nicolai Müller har vært ute av trening i midtuka, men er ventet klare til dette svært viktige oppgjøret.

Augsburg – Eintracht Frankfurt, søndag 15.30:
To lag i god form avslutter serierunden. Augsburg har tre kamper på rad uten tap, inkludert to 0-0-kamper mot vanskelige motstandere som Hertha og Köln, og Frankfurt har tre seire på rad og helt oppe på fjerdeplass. De har ikke tapt på seks kamper. Sist helg slo de Dortmund 2-1, og målene kan komme fra alle posisjoner – ti spillere har signert ligamål så langt i sesongen. Augsburg har en god statistikk mot ørnene fra Frankfurt. De har sju kamper på rad uten tap. Augsburg har førstelagsspillere som Jeffrey Gouweleeuw, Ja-Cheol Koo, Raul Bobadilla og Alfred Finnbogason på skadelisten. Det negative med Frankfurt denne sesongen er at de har fått flest kort i ligaen, og denne kampen er det Marco Fabian sin tur å sone karantene. Sist helg måtte laget klare seg uten Omar Mascarell, som da er tilbake nå og kjemper for en plass i startelleveren.

Kilde: Bundesliga.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -