Sahraoui og Dønnum senket Brann

148
Aron Dønnum og Osame Sahraoui senket Brann i Bergen. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

(Brann – Vålerenga 0-3)  Osame Sahraoui kom inn som innbytter for Tobias Christensen etter 58 minutters spill. Fem minutter senere lå ballen i nettet. Aron Dønnum, som var en av kampens beste spillere, scoret to ganger på slutten av kampen.

Vålerenga fikk kampens første sjanse etter to minutters spill. Layouni ble nydelig gjennomspilt av Bjørdal etter en tabbe av Vegard Forren i forkant. Vinkelen ble for skrå for Layouni. Håkon Opdal reddet skuddet fra Vålerengas lynving med en flott benparade.

-Det er håpløst å starte slik, så jeg får takke Håkon (Opdal) for den, sa Forren til Eurosport i pausepraten.

Vålerenga dominerte spillet
Vålerenga tok kommandoen i kampen og spilte tidvis god angrepsfotball. Brann kom mer med i kampen etter hvert. Drøye kvarteret ut i kampen fikk Bamba en sjanse men skuddet gikk utenfor.

Vålerenga skapte flere farligheter men Brann-forsvaret demmet opp for de største i starten av kampen. Etter 20 minutter fikk Brann sin første sjanse. Robert Taylor og Daouda Bamba klarte ikke å omsette den i scoring.

Etter en halvtimes spill var det Vålerenga som presset på for scoring. Både Amor Layouni og Kjartansson fikk muligheter men ingen av dem klarte å score.

Bamba med kjempesjanse
Etter 38 minutters spill fikk Brann en stor mulighet. Bamba var nok en gang i begivenhetenes søkelys. Skuddet ble for enkelt for Klaesson.

Brann fikk kampens største sjanse på overtid i den første omgangen – og den sjansen var gedigen. Bamba fikk servert ballen av Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen. Det gjorde at Brann-spissen kom alene med Klaesson i Vålerenga-målet.

Bamba rundet Klaesson men en skliende Jonatan Tollås Nation reddet Vålerenga. Bamba fikk en ny mulighet men skuddet gikk utenfor.

Fortjent Vålerenga-scoring
I pausen gjorde Brann et bytte. Ole Didrik Blomberg gikk ut og Filip Delaveris kom inn. Det betød flere plassrokkeringer i Brann-laget.

Utover i den andre omgangen tok Vålerenga mer og mer over spillet. Brannlaget som ble løpende mye imellom i den første omgangen så litt preget ut.

Etter 65 minutters spill i kampen tok Vålerenga etter spillet gang fortjent ledelsen 1-0. Aron Dønnum kom seg fri på venstrekanten og slo et perfekt innlegg. I feltet dukket Osame Sahraoui opp og skled ballen i mål via stolpen. Nevnte Sahraoui entret banen fem minutter tidligere for Tobias Christensen.

Brannspiss Bamba, som utgjorde en stor trussel for Vålerenga før pause, ble pakket godt inn i den andre omgangen.

Dønnum avgjorde kampen
Etter 88 minutters spill snek Aron Dønnum seg gjennom Brann-forsvaret og la på til 2-0.

På overtid var det Håkon Opdal som gjorde en tabbe. Han serverte Aron Dønnum som fikk en enkel jobb med å score. Det endte dermed med 3-0 og en fortjent seier for Vålerenga.

Dønnum noterte seg dermed med en assist og to scoringer. Med andre ord en perfekt Eliteserien Fantasy-spiller.

NB! Branns neste kamp er 16. mai borte mot Molde. Samme dato spiller  Vålerenga borte mot Kristiansund.

Brann startet med dette laget 4-2-3-1: Opdal – Blomberg, Kolskogen, Forren, Kristiansen – Strand, Barmen – Tveita, Taylor, Grøgaard – Bamba

Vålerengas startellever 4-3-3: Klaesson – Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe – Bjørdal, Oldrup Jensen, Christensen – Dønnum, Kjartansson og Layouni