Nysigneringene sikret Glimt seieren i Kristiansund

83
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

(Kristiansund – Bodø/Glimt 0-2) De regjerende seriemesterne Bodø/Glimt fortsetter seierstoget også i 2021. Nysigneringene Sondre Sørli og Erik Botheim sørget for borteseieren i Kristiansund.

Mot gamleklubben ble Sondre Sørli etter en halvtime spilt gjennom i feltet av Sondre Brunstad Fet etter en pasning fra venstresiden og satte ballen under tverrliggeren. KBK-spillerne protesterte og mente målscoreren hadde befunnet seg i offside, men scoringen ble stående.

– Det er det eneste de har. Det er det som er surt i den omgangen. Det er en bra omgang, så vi fortjener bedre, sa Dan Peter Ulvestad til Discovery etter førsteomgangen.

– For rotete

KBK var gode i det høye og aggressive presset, og vant en del baller i Glimts halvdel. Vertene var nære ved flere anledeninger, men tekniske feil og unøyaktige pasninger i siste tredjedel sørget for at det likevel for at hjemmelaget kun kom til få farlige avslutninger.

Bodø/Glimt skapte tilnærmet ingen sjanser utenom scoringer. Gjestene hadde ballen klart mest, men lyktes ikke med å bryte ned Kristiansunds solide forsvar.

– Det er litt for rotete. Vi taper litt for mye dueller og vi slipper dem litt for enkelt til, så vi opp, sa målscoreren til Discovery i pausen.

Botheim avgjorde kampen

En annen nysignering slo til etter halvspilt andreomgang. Sean McDermott ga en svak retur etter Patrick Bergs langskudd, og Erik Botheim satte ballen i mål etter kort hold.

Målet kom etter at Kristiansund hadde sett farligst ut etter pausen. Ivar Furu headet over fra kort hold, og flere farlige innlegg langs bakken fikk KBK-spillerne så vidt ikke foten på.

Heller ikke etter 0-2-scoringen ga Kristiansund opp og jaktet sesongens første scoring. Ulvestad bommet på mål med en heading, og både Flamur Kastratis og Agon Mucollis scoringer i sluttminuttene ble annullert for offside.

– Prestasjonsmessig var ikke dette her så bra egentlig. Det var en tøff kamp. Det var mye oppstykket spill, mye frispark og gule kort. Mye dødballer, og KBK er sterke på dødballer. De får to annullerte mål. Prestasjonen var ikke den beste, men resultatet var jo bra, sier Sørli til Discovery etter kampen.

Et effektivt Glimt-lag sikret dermed sesongens andre seier før søndagens møte mot Rosenborg. Kristiansund, derimot, gikk tapende ut av oppgjørene mot topplagene Molde og Glimt, og møter Vålerenga borte på søndag.