Sandefjord tok sin andre strake seier: – Jeg har ikke fulgt med på tabellen

358
Sandefjord er i flytsonen med to strake seire etter en ny sterk oppvisning på Nadderud. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Nadderud Stadion, Bærum

(Stabæk – Sandefjord 0-2) Sandefjord tok sin andre strake seier etter en solid oppvisning på bortebane. Vidar Ari Jönsson og Alexander Ruud Tveter scoret målene for et angrepsvillig bortelag. For Jan Jönsson og co. ble det et nytt skuffende resultat med mange misbrukte sjanser.

Stabæk med kjempemiss i åpningssekundene – så scoret Sandefjord

Etter kun ti(!) sekunder burde Stabæk ta ledelsen på Nadderud. Oliver Edvardsen plukket ned en lang ball inne i boksen. Helt alene med Storevik satte lynvingen ballen over mål på utrolig vis.

Etter sju spilte minutter var det Sandefjords matchvinner mot Bodø/Glimt, Alexander Ruud Tveter, som kom til gjestenes første avslutning i kampen. Avslutningen var ikke all verden, men en liten pekepinn på hva Stabæk hadde i vente.

For kun to minutter senere vartet Vidar Ari Jonsson opp med en kunstscoring ute på gressmatta. Kantspilleren mottok ballen fra William Kurtovic ute til høyre. På lekkert vis hamret Jonsson ballen med venstrefoten i lengste kryss, og gjestene fra hvalfangerbyen fikk en drømmestart på bortebane.

Hans Erik Ødegaard oppsummerer scoringen på følgende vis:

– Det er vakkert. Starter bakfra og spiller oss lekkert fremover. Så får Vidar et feiltreff som fyker i krysset, flirer Hans Erik Ødegaard til Fotballnerd.no.

I 18.spilleminutt fikk Jonsson mulighet til å bli tomålsscorer etter en dobbeltsjanse ute til høyre. Den første avslutningen til høyrekanten var hard og kontant, men gikk rett på Marcus Sandberg i Stabæk-målet. Jonsson plukket også sin egen retur, men avslutning nummer to ble altfor svak og gikk til side for mål.

Stabæk mer med utover omgangen etter gode Sandefjord-minutter

Etter 25 spilte minutter markerer Stabæk seg etter noen gode minutter fra Sandefjord. Ottesen ble spilt fri ute til høyre for vertene, og høyrebacken fant Sammy Skytte foran mål. Avslutningen til midtbanespilleren var god, men Storevik var med på notene og reddet ut til corner.

Ti minutter senere kom vertene til en ny avslutning. Herman Geelmuyden fyrte til fra drøye 25 meter, men skuddet ble enkelt å redde for gjestenes sisteskanse. Stabæk var uansett i en mye friskere utgave de siste minuttene før pause, noe som begeistret de oppmøtte på Nadderud.

Like før pause er det derimot Sandefjord som fikk en enorm sjanse til å doble ledelsen. Et nydelig angrep fra gjestene førte til at Wembangomo spilte fri Ruud Tveter på første berøring. Avslutningen fra Ruud Tveter fra fem meter gikk forbi Sandberg, men ble reddet like foran streken av en skliende Ottesen. Der trodde hele Sandefjord-benken at ledelsen ble doblet!

Dobbeltbytte for Stabæk i pausen – Sandefjord doblet ledelsen

Jan Jönsson foretok seg to bytter i pausen. Ut gikk Simen Wangberg og Markus Solbakken, og ble erstattet av Yah Amankwah og Tortol Lumanza. Grepene tydet på at Jönsson ønsket mer fysikk sentralt i banen. Sandefjord vant nemlig de fleste duellene i den første omgangen.

I 53. spilleminutt fikk Stabæk en stor sjanse. Ottesen ble slått gjennom til høyre og fant Sammy Skytte 45 grader ut. Skytte klinte til, og avslutningen strøk på utsiden av stolpen.

Etter snaue timen spilt doblet gjestene ledelsen på Nadderud. Hjemmesupporterne ville ha frispark da unggutten Antonio Nusa gikk i bakken på midtbanen. Sandefjord forserte derimot fremover på høyresiden. Innlegget til Vidar Ari Jönsson fant Alexander Ruud Tveter som headet rett på Sandberg. På sin egen retur var toppspissen sikker som banken, og banket ballen i nettet. Dermed hadde Stabæk fått en ny kalddusj etter oppløftende minutter etter pause.

Tjue minutter før slutt fikk Vidar Ari Jönsson en eventyrlig mulighet til å sette 0-3. Stabæk rotet bort ballen på egen banehalvdel. Ruud Tveter spilte gjennom Jönsson helt alene med Sandberg, men islendingen sviktet med mottaket og ballen trillet inn til vertenes målvakt.

Samme mann var nok engang frempå fem minutter før slutt. Etter flott klikk-klakk spill fra gjestene fikk Jönsson ballen ute til høyre. Med høyrefoten avsluttet han langs gresset og mot det lengste hjørne, men Marcus Sandberg fikk noen fingre på avslutningen og reddet godt.

Tre minutter før slutt lå bortelagets kaptein, Harmeet Singh, nede på gresset. Midtbanegeneralen signaliserte for bytte og gikk haltende av banen. Brasilianske Ze Eduardo erstattet Singh i den dype rollen på midten i sluttminuttene.

– Jeg begynte å bli sliten, og da er det ingen vits i å ta sjanser. Det er nok mest sannsynlig ingenting alvorlig, forteller Harmeet Singh til Fotballnerd.no.

Fornøyd Hans Erik Ødegaard og hans kaptein

Hans Erik Ødegaard var svært fornøyd med tre viktige poeng på bortebane. Allikevel fant han enkelte faktorer han ikke var like fornøyd med.

– Jeg synes første tjue og de siste tjue minuttene er veldig bra. Og mellom der så synes jeg det vi gjør med ball ikke er like bra. Vi slurver mye, bruker ikke rommene og slutter å spille fotball. Men vi står opp, fighter, og slipper til veldig lite. Vi skaper jo mer enn dem, men spillemessig så burde vi straffet dem enda hardere, sier Hans Erik Ødegaard til Fotballnerd.no.

Hans Erik Ødegaard var fornøyd med mye, men ikke alt laget hans viste. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Han får støtte fra sin kaptein.

– Det er veldig deilig å ta alle poengene, men jeg synes vi burde avgjort dette mye tidligere. Vi dominerer mye av spillet, og skaper mange sjanser, så litt kjipt å ikke kunne avgjøre denne kampen før. Men vi jobber knallhardt. Vi jobber hardt på trening også, og det betaler seg. Det skal vi bare fortsette å bygge videre på, oppsummerer Harmeet Singh til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Stemningen er bra, men vi har fortsatt ting vi kan utvikle. Vi skal bare fortsette i denne flytsonen og være forberedt på trening igjen om to dager, fortsetter Singh til Fotballnerd.no.

Harmeet Singh er en viktig brikke i Sandefjord. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Ikke bevisste på tabellen

Hverken Hans Erik Ødegaard eller Harmeet Singh har brukt mye fokus på å studere tabellen.

– Jeg personlig kan snakke for meg selv. Jeg har ikke fulgt med på tabellen. Så da er denne kampen like viktig som alle andre kamper. Vi prøver å gjøre det beste ut av situasjonen uansett, konkluderer Singh til Fotballnerd.no.

Duoen kan forstå at mange så på denne kampen som en nøkkelkamp med tanke på tabellplasseringen.

– Jeg kan skjønne at andre tenker sånn. Men vi har faktisk ikke tenkt sånn. For oss handler det om å trene og bli bedre. Vi tror veldig på det, og da tror vi også at vi vil få de nødvendige seirene, avslutter Hans Erik Ødegaard til Fotballnerd.no.

PS! Egen sak om Jan Jönssons betraktninger rundt kampen og de varierende resultatene kommer senere.