Trygg Haugesund-seier mot Tromsø: – Skuffa, forbanna og flau

180
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

(Haugesund – Tromsø 3-0) Haugesund har tatt sin fjerde strake hjemmeseier. Mot Tromsø sikret scoringer av Alioune Ndour, Peter Therkildsen og Sondre Liseth tre poeng.

Tromsø stod for kampens første store mulighet da Egil Selvik reddet mot Felix Winther etter et kvarter. Utenom klarte Tromsø som regel ikke å true Haugesunds forsvar, og vertene hadde god kontroll defensivt.

Offensivt skapte heller ikke hjemmelaget mange store sjanser, men en dødball sørget for en ikke ufortjent ledelse. Alioune Ndour var umarkert etter en corner og stanget Alexander Sølås’ innlegg i nettmaskene.

– Vi kommer godt i gang med kampen og skaper noen farligheter. Men Haugesund er farlige på dødball og straffer oss knallhardt, sier Ruben Yttergård Jensen til Fotballnerd.no.

- Annonse -

Lagkameraten Anders Jenssen er ikke helt fornøyd med førsteomgangen Tromsø leverer.

– Veldig tung dag. Skuffa, forbanna og flau. Det går for tregt med oss i førsteomgangen, og det gjør at de har god kontroll på oss i duellspillet og har gunstige posisjoner for å vinne ball tilbake, mener han.

Haugesund kontrollerte og avgjorde

Heller ikke etter pausen skapte lagene mye foran målene. Tromsø slet mot Haugesunds gode forsvarsarbeid. Vertene spilte kontrollert og kom til noen farlige avslutninger.

To av dem endte opp i målet bak Jacob Karlstrøm. Peter Therkildsen styrte et innlegg fra Kristoffer Velde over streken etter halvspilt omgang, før Sondre Liseth avgjorde kampen ti minutter senere. Therkildsen vant ballen høyt i banen mot Ruben Yttergård Jensen og styrte den videre til Liseth som var trygg alene med keeper.

– Vi klarer ikke å skape så mye som vi ønsker og vi henger for dårlig sammen defensivt. Vi slipper dessverre inn altfor enkle mål i mot, det kan vi ikke tillate oss. Fortsetter det sånn her så blir det en kamp for å overleve helt til desember, mener Jenssen.

Yttergård Jenssen er tydelig på hva han mener om siste halvdel av andreomgangen.

– Vi kommer bra ut av startblokkene i andreomgangen, men når de scorer på enda en dødball faller vi sammen. De siste 20 er direkte svake og skuffende av oss, sier han.

– Holder oss til å gjøre de riktige tingene

I Haugesund, derimot, er stemningen annerledes. Benjamin Tiedemann roser Tromsø, men er spesielt fornøyd med vertenes prestasjon etter pausen.

– Vi møter er bra fotballag som spiller flott ball. De har ballen en del i førsteomgangen der vi ikke får satt presset riktig. I andreomgangen får vi endret litt på presset og så er vi klart best, sier dansken.

Dere slipper inn klart færrest mål i Eliteserien, kun 6. Hva er hemmeligheten? Nå som det offensive begynner å sitte så kan det vel bli riktig så hyggelig for Haugesund fremover?

– Ja, det skal nok bli hyggelig. Men det handler om at vi holder oss til å gjøre de riktige tingene og ikke kun tenker på å vinne, mener Tiedemann.

Mens Haugesund ligger på en foreløpig niendeplass med 15 poeng etter ni kamper, har Tromsø kun ni poeng etter elleve kamper. Kun Mjøndalen, Stabæk og Brann ligger for øyeblikket bak den nyopprykkede klubben. Neste lørdag spiller Tromsø borte mot Brann. Haugesund reiser til Mjøndalen.

Norsk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -