Lehne Olsen-dobbel sikret Lillestrøm-seier mot Mjøndalen: – Føler at vi er i en veldig fin flyt

388
Thomas Lehne Olsen ble LSKs matchvinner. Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

(Lillestrøm – Mjøndalen 2-1) Lillestrøm har vunnet sin fjerde hjemmekamp på rad. To scoringer av kapteinen Thomas Lehne Olsen sikret seieren mot Mjøndalen.

Etter en jevnspilt åpning tok Lillestrøm mer og mer over, og utviklet seg til å bli det styrende laget. Vertene hadde ballen mest, presset godt og sørget for at Mjøndalen kun skapte én sjanse i løpet av de første 45 minuttene.

Denne sjansen fikk Ole Amund Sveen etter et drøyt kvarter. Midtbanespillerens skudd på mål ble blokkert av Lars Ranger. Utenom det var det kun LSK som skapte muligheter. Hjemmelaget prøvde å komme seg rundt på kantene, kom til noen farlige avslutninger og var nære å ta ledelsen da Espen Garnås satte ballen i stolpen. De fleste av vertenes mange innlegg hadde Mjøndalens forsvar imidlertid god kontroll på.

Kampbildet endret seg ikke i de andre 45 minuttene. Lillestrøm var det dominerende laget og skapte nå flere store muligheter enn i førsteomgangen.

- Annonse -

Lehne Olsen-dobbel

Tjue minutter etter pausen fikk hjemmelaget hull på byllen. Kaan Kairinen slo en corner mot lengste stolpe der en umarkert Thomas Lehne Olsen satte ballen i nettmaskene. Fem minutter senere doblet spissen ledelsen. Tobias Svendsen hadde blitt felt i boksen, og Lehne Olsen var trygg fra straffemerket.

– Jeg føler det er en ganske jevn kamp egentlig helt frem til de scorer 1-0, og i perioden etter det føler jeg Lillestrøm er litt bedre enn oss. Synd at vi da slipper inn 2-0, slik at det blir ekstra vrient å snu det, sier William Sell til Fotballnerd.no.

Mjøndalen var stort sett harmløse, men sørget likevel for en spennende overtid. I det siste ordinære minuttet headet Fredrik Brustad inn reduseringen etter Joackim Olsen Solbergs innlegg. I tilleggsminuttene hadde William Sell muligheten til å utligne, men headet så vidt til side for mål.

–  På slutten, etter at vi gjør noen bytter og endrer litt ting kommer vi til noen veldig bra sjanser på tampen og får også inn en redusering. Har faktisk også sjansen til å få inn enda et mål, så det er selvfølgelig litt kjipt å tenke på at den siste ikke går inn. Men alt i alt må jeg nok si at det er en fortjent seier til Lillestrøm, sier Sell.

– Vinner fullt fortjent

Han får støtte i sin analyse av lagkameraten Ole Amund Sveen.

– Vi starter kampen greit, men mister initiativet etter hvert. Vi blir spilt veldig lave og vi gir bort ballen for enkelt. Lillestrøm får et trykk på oss over lengre tid, uten at de skaper så veldig mye, men vinner fullt fortjent til slutt, mener midtbanespilleren

Sondre Solholm Johansen er enig med sine medspillere i at seieren var fortjent.

– Kampen er jevn og litt «kjedelig» frem til de scorer første, så faller vi litt sammen. Jeg skulle ønske vi klarte å ta mer ansvar og tak i ballen i andre omgang, men bra at vi klarte å få en liten sluttspurt. LSK vinner vel ganske fortjent til slutt, analyserer midtstopperen.

– Opplever kampen som ganske ensidig.

Den tidligere Mjøndalen- og nåværende Lillestrøm-spilleren Vetle Dragsnes mener at hjemmelaget var best i store deler av kampen.

– Jevnspilt match de først tjue minuttene – så tar vi fullstendig over føler jeg. Vi dominerer banespillet, og får innlegg og trafikk i boksen deres, og får spilt de veldig lave. Det er fullt fortjent at vi i denne perioden da får to scoringer. Så er det fryktelig unødvendig av oss å slippe inn ett mål mot slutten, som gjør at de får litt troen på en utligning og det ble litt mer spennende enn nødvendig, sier han.

Var det spesielt å møte gamle lagkamerater i Mjøndalen?

– Litt spesielt er det jo selvfølgelig. Men når kampen er i gang så tenker man ikke så mye over det, forteller Dragsnes.

Lillestrøm-backen Eskil Edh er fornøyd med dagens kamp og synes laget generelt presterer bra for tiden.

– Jeg opplever kampen som ganske ensidig. Vi har full kontroll i veldig store deler av kampen. Deilig at vi scorer to mål, kjipt av vi slipper inn mål på slutten. Jeg føler at vi er i en veldig fin flyt og vi er veldig gode om dagen, sier 18-åringen.

Lillestrøm har tatt 13 poeng i de siste fem kampene, og har totalt 16 poeng etter ni matcher. Mjøndalen har spilt like mange kamper, men kun tatt sju poeng. Neste lørdag tar bruntrøyene imot Haugesund, mens Lillestrøm reiser til Oslo for å spille derbyet mot Vålerenga på søndag.

Norsk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -