Schalke med mer sjanser mot svake Dortmund, men Ruhrderbyet endte 0:0

81

Ruhrderbyet endte 0:0 mellom Schalke og Borussia Dortmund. Det var bare Dortmund som var fornøyd med det ene punktet. Kampen var preget av mange tvekamper, mange målsjanser, noen omstridte scener, men ingen mål. Schalke hadde de beste sjansene, og var lite fornøyd med sluttresultatet. Dortmund spilte en svak kamp, og det blir nok flere kritikere av Lucien Favre i Dortmund etter denne kampen.

Schalke kom ut i en 4-4-2 formasjon og endretbare på en posisjon. Nasjonalspiller Suat Serdar begynte kampen for Alessandro Schöpf. Favre derimot gjorde fem endringer fra nederlagetmot Inter Milan på onsdag. Marwin Hitz begynte i mål og kaptein Marco Reus, Lukasz Piszczek, Raphael Guerreiro og Mario Götze begynte fra start.

Dortmund kom til den første muligheten etter bare tre minutter. Jadon Sancho fikk stå og skyte nesten helt uforstyrret utenfor sekstenmeteren, men skuddet ble parert av Schalke-keeper Alexander Nübel. Dette skuddet skulle bli den eneste store sjansen til Dortmund i hele kampen!

På papiret har Borussia Dortmund de beste spillerne, men spillerne fungerte ikke sammen som lag. De manglet også intensitet og vilje. Hos Schalke kunne man merke kampviljen, lagånden og aggressiviteten og laget som ikke er kjent for å ha de beste teknikerne, klarte i store perioder å stoppe alle forsøk på kreativt angrepsspill fra Dortmunds side. Spesielt Schalkes midtbanespiller Omar Mascarell glimret med sitt aggressive spill.

Etter noen relativt harmløse skudd på mål (Rabbi Matondo/9., Mascarell/10., Suat Serdar/19.), kom Schalke til en storsjanse i det 28 minuttet. På en corner fra Bastian Oczipka, headet Salif Sane i tverrliggeren og ned på linjen! Senere i omgangen kom Matondo flere ganger fri foran BVB-keeper Hitz, men klarte ikke å overliste den sterke keeperen.

Andre omgang begynte der første omgang endet med sterkt press fra Schalkes side. I det 47 minuttet reddet Dortmund en heading fra Guido Burgstaller på målstreken og to minutter etterpå kom Matondo på nytt alene foran mål. Heller ikke denne gang scoret han.

I det 59 minuttet fikk Thorgan Hazard ballen i handa innenfor sekstenmeteren. De fleste blå-hvite tilskuerne i den utsolgte stadionen krevde straffespark, men dommer Brych sjekket ikke en gang handsen på video. En omstridt avgjørelse. Senere fikk Matondo nok en 100% sjanse i det 67 minutt. Denne gangen sendte han ballen mange meter over mål. Det var ikke Matondos kamp i dag!

Og BVB? Bortsett fra en del halvsjanser, kom det ikke stort fra storklubben. I de siste tjue minuttene fikk BVB litt mer plass. Man kunne merke at Schalke-spillerne var slitne, det ble flere feilpasninger og taklingene var ikke like gode. Men heller ikke i denne perioden kom Dortmund til noen store sjanser og kampen endte 0:0.