Schalke-supporter tiltalt for drapsforsøk

149
På Veltins-Arena ble en City-supporter kritisk skadet i februar. Bilde: Helfmann, Wikimedia.

Under Champions League-kampen mellom Schalke 04 og Manchester City ble en City-supporter kritisk skadet. En av de antatte gjerningsmennene er tiltalt for drapsforsøk. Dette beretter den tyske avisen Spiegel.

Angrepet på City-supporteren skjedde under kampen på Veltins-Arena i februar i år. Tre Schalke-supportere gikk løs på 32-åringen. Mannen ble slått i bakken og pådro seg en hjerneskade. Han måtte opereres og lå i koma i to uker. Det er fortsatt uvisst om mannen har pådratt seg varige skader og hvordan det går med ham om dagen. På Facebook har 32-åringen skrevet at han kan gå igjen.

I tillegg ble også faren og søstera til 32-åringen angrepet og lettere skadet.

Den hovedmistenkte ble arrestert fem dager senere. Nå er det klart at han blir tiltalt for drapsforsøk. To andre antatte gjerningsmenn er tiltalt for legemsfornærmelse. Ifølge tiltalen skal de tre Schalke-supporterne ha oppholdt seg ved gjesteblokken for å provosere et angrep på motstanderens supportere. Politiet mener at dette kommer fram av kamerabilder og vitneutsagn.

De tre tiltalte skal være medlem av Ultras-grupperingen Hugos som er kjent for å være en problematisk gruppering. Mange medlemmer skal være nektet på stadion.

Kommentarer

kommentarer