122
Weserstadion Bilde: WikimediaCommons Paul 14 - Own Work

Så var det over. Enda en vellykket Bundesliga sesong er over, og som i fjor ble forskjellige følelser satt i sving etter siste serierunde. Tårer, både av glede og sorg, sinne, men også den følelsen de aller fleste som liker fotball liker, glede, var å se hos de forskjellige lags supportere. Aller mest følelser ble det nok i Nord-Tyskland der Werder Bremen tok i mot Frankfurt, en kamp som direkte avgjorde hvem som skulle få atter en sesong i 1. Bundesliga.

Men vi begynner i bilbyen Wolfsburg der Schürrle & co tok i mot Stuttgart, et Stuttgart som måtte vinne for å ha noe håp om å ikke få samme skjebne som Kaiserslautern, et annet storlag som hører hjemme en divisjon opp. Stuttgart har virkelig rotet det til utover våren, ikke siden tidlig mars, har laget tatt tre poeng, og uten poeng i det hele tatt i serieinnspurten, så har Stuttgart dundret nedover tabellen.

Stuttgart har blitt kjent i Tyskland for et forsvar som har bidratt til svært morsomme kampen for den nøytrale. Det blir masse mål, mye takket være nevnte forsvar som er så fullt av hull og naivitet. Og allerede etter 10 minutter revner det. Wolfsburg kommer rundt på venstresiden, det legges inn foran mål der Arnold får lov til å vandre uten oppasser på 8 meter, han kommer først på ballen, som suser opp i nettaket. Stuttgart har en laaang vei å gå.

Verre blir det når Schürrle avslutter en kontring satt i gang av Caligiuri, via en Stuttgarter fintes Langerak ut av forsøket, som går forbi keeperen og i mål. På dette tidspunktet er det bare å ta farvel med den falmende stormakten.

Et lite håp tennes ti minutter før slutt, Didavi, som nok kommer til å forsvinne i sommer, hamrer et frispark over muren og nede med stolperoten, 2-1, og på dette tidspunktet er det fortsatt 0-0 i Bremen. Snur Stuttgart det her, samt Frankfurt scorer, så er det håp.

Men det blir med den ene scoringen. Attpåtil scorer Schürrle sitt andre for dagen på overtid, Schürrle som kan se tilbake på en suveren opptur på vårparten av sesongen. En spiller som ikke ulikt Kagawa, ble fullstendig tappet for ferdigheter mens han var i England, men som nå ser ut til å ha fått godfølelsen tilbake.

Stuttgart må med det ta den tunge turen ned. For Bundesliga sin del, håper vi alle at de kommer kjapt tilbake igjen.

Drøye 200 kilometer nord-vest for Wolfsburg tok altså Werder Bremen i mot Eintracht Frankfurt på Weserstadion. Ettersom det fort ble klart at Stuttgart ikke kom til å klare noe mot Wolfsburg, var det opptil Bremen og Frankfurt å bestemme hvem som skulle ut i playoff mot Nürnberg. Premissene var klare, med uavgjort eller Frankfurt-seier, måtte de grønnkledde ut i 2 harde oppgjør mot Even Hovlands klubb.

Og Bremen kjenner på nervøsiteten fra start, kun en god redning fra Wiedwald på skuddet fra Hasebe, gjør at bortelaget ikke tar ledelsen. For Bremen sliter med å få noe til, Frankfurt stopper de effektivt når hjemmelaget så smått nærmer seg mål. Nok en gang må hjemmefansen se at Bremen skuffer i enda en hjemmkamp.

Det tar seg opp i andreomgang, Frankfurt ligger fortsatt dypt, og slipper ikke til mange sjansene fra blant annet Ujah, Pizarro m.m. Men når Grillitsch får stå helt alene på bakerst øker pulsen hos Frankfurts finske keeper, det angriperen derimot gjør å sleivtreffe ballen flere meter utenfor, der burde det vært 1-0.

1-0 kommer først etter 87 minutter, og når den offensive kraften hos Bremen skuffer, så må en midtstopper trøkke til. Et frispark blir lempet inn, Bremen vinner den første duellen, så den andre, og på 1 meter stuper Djilobodji frem og sender stadion til himmels. Om ikke fortjent, så har Bremen presset på for den avgjørende scoringen.

Frankfurt klarer ikke å svare i løpet av de resterende minuttene, og må se Werder-fansen storme banen for å feire overlevelsen med sine helter på banen. I mens må de svarte og røde ut i den nervepirrende playoffen.