Semifinaleplass etter snuoperasjon

137

Leverkusen tok imot Werder Bremen på BayArena i kvartfinalen i DfB Pokal igår kveld.

Leverkusen som spilte 0-0 mot Bayern München på søndag var igjen i sving på hjemmebane da Werder tok turen. Werder gikk på en kjempesmell i fredagskampen borte mot Mönchengladbach og tapte hele 5-1. Så det var Leverkusen som absolutt var favoritter til å ta seg videre til semifinalen. Men var det slik det endte ?

Etter kun 21 minutter var Bremen på en kontring fremover, men pasningen ble gikk rett i en Leverkusen spiller som sendte ballen opp mot Stefan Kiessling som prøver å komme forbi Galves på venstrekanten og klarer det så vidt før Galves kommer med fotel og feller Kiessling, straffe til Leverkusen. Helt riktig avgjørelse av dommer Wolfgang Stark. Det er Hernandez som tripper frem for å ta straffen fra krittmerket. Wiedwald går riktig vei, men skuddet til Chicharito er såpass vel plassert at ballen går rett i kassen. En vidunderlig start for Leverkusen.

Men det tar ikke lange stunden før Werder Bremen svarer. Etter 31 minutter får Bremen frispark nede ved kortlinja på vestre side. Innlegget går høyt til bakerste mann, der står Bartels som prøver seg på volley. Skuddet går ned i bakken og mot folkemengden på midter. Der dukker Santiago Garcia opp som får foten på ballen, slik at ballen endrer retning og den dalen fint i kassen til Leno. Der hadde Leno ikke mulighet da han var på vei mot andre siden. Det står 1-1 og vi er igjen ved utgangspunktet. Men det skulle ikke være den siste scoringen før pause. Etter en del ballkrangling på leverkusen sin side får Bremen fatt på ballen og sender den rett opp til Bartels som kommer seg alene mot mål, men det vil Wendel prøve å forhindre. Det resulterer i at Bremen spilleren blir tatt i bakken, og igjen en helt klar straffe. Dommer Stark gir også Wendel det røde kortet som siste mann og Leverkusen har fare på ferdet. Legenden Claudio Pizarro står klar, og sender Leno feil vei og det står 1-2 til Bremen som går til pause med ledelse og en mann mer på banen. For en kamp og for en snuoperasjon av Werder Bremen.

I andre omgang prøver Leverkusen å utligner, men det Bremen som er skumlere og etter 55 minutter får de en stor sjanse, men Leno er med på spillet og redder skuddet. Han gir retur, men der kommer Ramalho og får ballen it til corner. Klarer de å komme tilbake i kampen ?

Karim Bellarabi setter fart fremover og sentrer opp til Kevin Kampl som kommer til skudd, men skuddet går rett på Wiedwald som forhindrer mål og gir Leverkusen hjørnespark. Som resulterer i ingenting.

Etter 82 minutter spilt er det Bremen som setter fart og kommer 3 mot 2. Ballen blir spilt til Pizarro som egentlig kun trenger å skyte ballen i åpent mål, men skuddet treffer en Leverkusen forsvarer som gir retur og det står Grillitsch som legger på til 3-1. Leverkusen spillerne raser mot linjedommeren og mener Grillitsch soleklart var i offside. Men bildene viser at dommer Stark gjorde enda en korrekt avgjørelse med å godkjenner 3-1 scoringen.

Frisparkspesialist Calhanoglu står klar etter at Leverkusen får frispark nesten på 16 meter hjørnet. Den tyrkiske stjernespilleren skuter ballen i en fin buemot mål, men denne gangen blir Bremen reddet av stolpen som hindrer Leverkusen i å redusere. På tampen av kampen er det Bremen som kommer fremover med Anthony Ujah som heller burde spilt over til sin spillerkollega enn å prøve selv. Ballen blir reddet av Leno og faren er over. Men uansett er det Werder Bremen som går seirende av banen til stor jubel for de tilreisende fra Bremen. Bremen er igjen med i semifinalen i DfB Pokalen. Hvem de møter der, får vi vite i slutten av uka.

Leverkusen – Werder Bremen 1-3 (1-2)

Mål: 1-0 str. Hernandez 21, 1-1 Garcia 32?, 1-2 str. Pizarro 42?, 1-3 Grillitsch 82?.

Gulekort: Galves, Garcia, Bremen. Calhanoglu, Leverkusen.

Rødtkort: Wendel, Leverkusen.

Tilskuere: 24 104

Innlegget Semifinaleplass etter snuoperasjon dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com