Samuelsen briljerte

195

Miss i straffespark-konkuransen til tross, Martin Samuelsen viste meget imponerende takter for sitt Peterborugh da West Bromwich var på besøk.

Samuelsen (18) hadde ikke startet de siste kampene for League One-klubben, men fikk sjansen fra start for Peterborough da Premier League-laget West Bromwich var på besøk for omkamp i Fa-cupen.

Peterborough var det beste laget i store deler av kampen og styrte mye av spillet. Martin Samuelsen var en sentral brikke i dette.

Han viste seg frem ved flere anledninger. Med flotte tyngdeoverføringer, god ballbehandling og en stoisk ro til en 18-åring å være, viste Samuelsen seg virkelig frem i det TV-sendte oppgjøret. Nordmannen var en av kampens aller beste spillere.

– Husk navnet på denne gutten, han har en stor framtid foran seg, sa de britiske kommentatorene om den norske ungutten som er på lån fra West Ham United.

Etter at Peterborough fortjent gikk opp i ledelsen etter 55 minutter ved Jon Taylor, så utlignet Darren Fletcher for West Bromwich med en skikkelig suser et drøyt kvarter senere.

Dermed gikk oppgjøret til ekstraomganger. Selv om begge lag hadde sine sjanser der var det ingen av de som klarte å omsette de i scoringer. Nærmest var WBA-spiss Saido Berahino som var centimetere unna å sette inn 2-1 i andre ektraomgangs siste minutt.

Kampen måtte derfor avgjøres på straffespark.

Der bommet Martin Samuelsen på sitt forsøk. Og selv om Darren Fletcher bommet for West Bromwich senere, hjalp det lite for hjemmelaget når Lee Angol bommet på det avgjørende straffesparket.

Dermed gikk West Bromwich videre til neste runde.

Men i Martin Samuelsen har vi nordmenn defintivit et spennenede talent i erme.

(Foto: Bjørn S. Delebekk/VG)