Serie A 1. runde: comebacks, overtidsdrama og straffer

177

Milan vinner på tampen, Mertens redder poeng for Napoli, Chievo senker Inter.
Serie A debuterer med noen underholdende kamper, nye tendenser og gamle synder.

Napoli klarer bare uavgjort i Pescara og virker mer interessert i å sutre etter Higuains tap enn å fokusere på den nye sesongen.
Milan vinner en dramatisk kamp som kunne endt med poengdeling, mens Inter taper fortjent i De Boers forbløffende debut.
Sassuolo fortsetter å imponere med gode resultater og en moden spillestil.

MILAN – TORINO 3-2

Montella har jobbet bra med moderate resurser og det vises. Milan spiller bedre enn de har gjort på lenge, men effektiviteten er lav i første omgang. Niang er bevegelig men ser ikke målet og brenner noen gode sjanser. Bacca er derimot nådeløs og header Abates innlegg i mål etter 38. minutter.
Milan angriper bra, men de gamle defensive problemene er fortsatt der. Paletta og Romagnoli glemmer å markere Belotti som utlikner like etter pause.
Torinos midtstopper Moretti er like sjenerøs, Bacca takker og scorer. Spissen fullfører sitt hat-trick på straffe og det ser ut som om Milan har punktert kampen.
Likevel med Milan er det ikke over før det er over. På overtid reduserer Baselli etter en god soloprestasjon, mens forsvaret igjen sover. På 3-2 blir Milan redd og risikerer å kaste bort seieren: Paletta og Belotti duellerer og går ned i boksen. Dommer blåser straffe mens stopperen er rasende og viser frem sin drakt som er revet i stykker.
Belottis tilløp er merkelig og Donnarumma redder enkelt. San Siro eksploderer som i gode gamle dager og hyller sin nye unge helt. Tre poeng med unngåelig drama, men tre poeng likevel.

PESCARA – NAPOLI 2-2

Klisjé eller ikke, det var en kamp med to omganger.
Pescara spiller med selvtillit sjelden sett hos et nyopprykket lag og går i ledelse etter bare 8 minutter. Verre spiller Benali i bakrommet og han chipper ballen over Reina med utsiden av foten.
Napoli er i sjokk og backen Biraghi prøver på egen hånd med et stormende løp, men keeper redder. Pescara scorer igjen: Zampano med et lavt innlegg, Benali lar ballen trille videre til Caprari som banker den inn.
Gabbiadini og Insigne, hittil fryktelig ueffektive, byttes ut og Napoli snur kampen. Innbytter Mertens skrur ballen inn ved lengste stolpen og kampen lever igjen. Etter målet stirrer belgieren rett på benken… en polemisk beskjed til Sarri?
Få minutter senere kommer utlikningen: stor tabbe av Coda, som bommer på et ufarlig innlegg og Mertens er på rett sted og setter ballen enkelt inn.
Pescara sliter nå og Napoli fosser frem. Zuparic klarerer på Zielinski med et slags karate spark, polakken går ned og dommeren peker på straffemerket. Måldommer får likevel avgjørelsen omvendt pga en tidlig obstruksjon på keeper.
Uavgjort er en rettferdig resultat, men Pescara har mer å juble for enn Napoli, som fortsatt er preget av Higuains tap og av andre negative tanker som et topplag ikke kan tillate seg.

CHIEVO – INTER 2-0

Mancini eller De Boer, er Inter like forvirret som i fjor. Statisk ballbesittelse, få offensive bevegelser og pinlig forsvarspill. Birsa leker med Ranocchia og D’Ambrosio på Messisk vis og scorer to mål som bekrefter tvilen på Inter sine spillere, trener og styret.
Ytterligere signeringer skaper trolig nye problemer til en allerede lang liste. Unnskyldninger om dårlig tid og form har vi hørt før på Inter sine pressekonferanser og det er ikke et godt tegn at den nye treneren bruker det etter én kamp. Spesielt etter at han valgte en usedvanlig 3-4-1-2 formasjon med mange spillere ute av posisjon.

ATALANTA – LAZIO 3-4

Gjestene går opp til 3-0 i første omgang takket være Atalantas høye forsvarslinje, men risikererte å kaste bort seieren etter to keepertabber av Marchetti.
Begge lag scorer igjen på overtid men Lazio tar tre poeng i en match som var underholdende men så taktisk og teknisk rufsete at det knapt så ut som Serie A.

BOLOGNA – CROTONE 1-0
EMPOLI – SAMPDORIA 0-1
GENOA : CAGLIARI 3-1
PALERMO – SASSUOLO 0-1

Genoa snur en komplisert kamp i det siste kvarteret mot et bra Cagliari.
Bologna skaper mye men seiersmålet kommer bare 4 minutter før slutt. Crotone spiller en respektabel kamp, men det holder ikke.
Liknende kamp i Palermo, hvor Sassuolo styrer spillet men klare kunr å score fra elleve meter.
Jevn match mellom Empoli og Samp, men gjestene vinner med Muriel sin venstrefot. Resultat kunne ha vært annerledes i en annen dag.

Følger du med på Serie A? Hvilket lag er din favoritt til å vinne denne sesongen? Del din mening i vårt kommentarfelt under!